PSD si comunicarea politica online

Un experiment de comunicare politica reusit, cu un impact de proportii, neasteptat. Si, pana in prezent, fara un rival comparabil in randurile celorlalte partide. Asa s-ar putea caracteriza, laconic, rezultatele implementarii si utilizarii crescande a comunicarii online in viata politica a PSD.

Extensia rapida a acestui tip de comunicare, de la varful partidului, incepand cu venerabilul octogenar Ion Iliescu si pana la cel mai tanar simpatizant PSD, s-a dovedit a fi o resursa de crestere pentru social-democratie.

Fie ca a fost vorba de campanii, proiecte alternative, re-branding, inscrierea online in partid, propuneri, adeziuni, sustineri etc. (intr-un cuvant, de feedback), interactiunea virtuala pe blogurile liderilor sau platforma electronica a partidului a captat interesul multor militanti si simpatizanti PSD, sporindu-i atat portofoliul de idei cat si numarul membrilor.

Recenta actiune initiata de Adrian Nastase (al carui blog a inregistrat, de curand, trei milioane de accesari), la sediul Consiliului National PSD, sub genericul Ziua Portilor Deschise la Departamente, de a comunica face-to-face cu bloggerii cu care interactioneaza pe blogul personal, s-a bucurat de o participare numeroasa, cuprinzand multi tineri.

Inscriindu-se in noua strategie de relansare de masa a PSD, prin intensificarea dialogului social si  multiplicarea conexiunilor in diverse medii si categorii socioprofesionale (sub forma de asociatii, forumuri etc.), evenimentul in cauza, ce pare a fi pus bazele unei comunitati a bloggerilor social-democrati, se anunta a deveni un club de idei constructive, de utilitate publica, prin identificarea de solutii viabile la problemele societatii romanesti, care ar putea fi articulate intr-un posibil proiect politic sau de guvernare. Scrieti, fete si baieti, numai scrieti !

12 Responses to PSD si comunicarea politica online

 1. theodora0303 spune:

  Buna ziua,
  Am fost si eu la eveniment.
  Ziua portilor deschise la departamente a fost un succes.
  M-a impresionat placut, faptul ca cei mai multi dinte cei care au raspuns invitatiei domnului Adrian Nastase au fost tineri, dornici sa se implice in activitatea departamentelor.
  Initiativa domnului Adrian Nastase este, din cate stiu eu, unica in politica romanesca de dupa 1989.

  Apreciază

 2. […] Nu poate sa ne aresteze pe toti. […]

  Apreciază

  • Analize social-politice din ce in ce mai inspirate si mai reusite, atitudini si mesaje civice din ce in ce mai incisive si mai cu ecou… Acestea sunt conditii absolut necesare pentru orice schimbare, pentru ca ideile nu merg niciodata singure pe strada, pentru a ajunge la oameni trebuie sa le duca cineva de mana, dupa cum observa cineva… „Hai ca se poate !”. Felicitari !

   Apreciază

 3. […] FRAGMENTARIUM POLITIC […]

  Apreciază

 4. […] nu stiti multe, domnule prim-ministru al Romaniei.  Nu stiti sau va faceti ca nu stiti pentru ca este mai simplu […]

  Apreciază

 5. […] Anastase presedinta Camerei Deputatilor care incalca fara nici o rusine regulamentul de functionare al […]

  Apreciază

  • A face dintr-un mus un capitan de nava este un sacrilegiu chiar si in lumea libertina a aventurierilor marilor si oceanelor, dar nu si intr-o „tara a tuturor posibilitatilor”, unde puterea portocalie experimenteaza la greu tot felul de idei trasnite…

   Apreciază

 6. […] puteti sa ne spuneti, doamna ministru, despre posturile ocupate de doamnele Ana Maria Topoliceanu si Cristina […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: