Crezul meu sau de ce am un blog politic

In pofida unor aparente, scrierea unui blog nu este deloc o treaba usoara si la indemana oricui (asta in cazul in care ai ceva de spus), deoarece necesita idei, timp si efort, resurse care, trebuie sa recunoastem, nu ne sunt intotdeauna accesibile.

In plus (dar nu in ultimul rand), e nevoie de un anumit tip de bunavointa, care e musai, daca nu se confunda (ceea ce ar fi ideal), cel putin sa fie vecina cu pasiunea.

Iar daca vrei ca blogul sa fie si de utilitate publica, atunci lucrurile pot deveni de-a dreptul complicate…

Dar de ce un blog politic ?, ar putea veni intrebarea. I-am auzit pe unii comparandu-l cu a desena pe nisip, sugerand ca ar fi inutil. La polul opus, i-am auzit pe altii certandu-se online (ceea ce mi-a si inspirat aceasta tema), acuzandu-se ca urmaresc anumite foloase politice sau materiale.

In ceea ce ma priveste, nimic din toate acestea, scopul meu fiind unul dual si contradictoriu: pe de o parte, pentru a critica politica, spre a o dezbara de proaste purtari, vicii si naravuri, dar, mai ales, si pentru a o ajuta, pe de cealalta parte, pentru o buna guvernanta.

Cred ca politica poate mult, dar ea nu poate totul (1). Cred ca politica are nevoie de ajutorul cetatenilor (sub forma de observatii, propuneri, idei, proiecte, solutii, critici constructive etc.) fara de care poate putin sau chiar deloc (2). Cred ca cine are constiinta apartenentei la comunitatea nationala nu poate sa ramana nicicand indiferent la problemele cetatii, pe care alesi si alegatori sunt chemati, impreuna, sa le rezolve in mod democratic si durabil (3).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: