Invalidarea referendumului: Un principiu mort, aplicat unei realitati vii

Lupta post-referendum s-a mutat de pe cvorumul electoral pe listele de alegatori, care, actualizate sau nu cu scaderile sensibile de populatie, evidentiate de recensamantul din 2011, pot reflecta sau nu o baza reala de calcul.

Dupa ce BEC a anuntat rezultatele finale ale consultarii populare vizand demiterea presedintelui, de 46,24% prezenta la vot, 87,52% -DA si 11,5%-NU, validarea sau invalidarea se va juca la CCR, pe cartea “principiilor”, dupa cum a cerut ambasadorul american in Romania.

Nu este greu de ghicit ca Gitenstein a cerut invalidarea referendumului pe baza unui principiu mort, care nu se aplica in US si nicaieri in lume. Sa fim bine intelesi, nimeni nu ar avea nimic cu un principiu general valabil si aplicabil, ceea ce nu este cazul de fata, in care o vointa particulara a fost ridicata la rangul de „principiu” si, apoi, impusa ca „lege”, dar care nu exprima vointa poporului. Cei care se vor intreba cum de este posibila o asemenea malversatiune, vor ramane literalmente siderati sa afle cat de simplu si de ingenios a fost pus la cale totul: este suficient sa creezi si sa iei in stapanire o institutie de varf pentru justitia constitutionala, indiferent ca s-ar numi CCR sau altcumva, pe care sa o manevrezi dupa bunul plac, ca pe un buton sau comutator, prin care sa decuplezi legea de la vointa populara si sa o cuplezi la o vointa straina!

Dar si mai revoltator este ca principiul neviabil al cvorumului electoral se va aplica unei situatii demografice la fel de neviabile, unor liste electorale mincinoase, dubland astfel numarul greselilor care vor altera si mistifica deciziile de jurisdictie constitutionale.

Cum imixtiunile care vin din afara Romaniei sunt asemanatoare celor care vin dinspre metropola spre o colonie, este de asteptat ca CCR-ul, pervertit prin numiri politice de catre Traian Basescu si PDL intr-o arma de contracarare a deciziilor Parlamentului si Electoratului, sa se supuna si sa dea verdictul care-i este cerut.

Se va dovedi, astfel, ca nu numai filmul bate viata, dar si cvorumul sau lista. Or fi oare romanii un popor mort?!

PS: Aceasta este o predictie, dupa surprinzatorul Comunicat cu care a iesit la rampa Ambasada SUA, inaintea pronuntarii CCR, care trebuie tratata ca atare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: