Scurte concluzii dupa trecerea prin Parlament a hotararii CCR de invalidare a referendumului

Cateva concluzii preliminare, ca un epilog in curs de scriere, la evenimentele care s-au incheiat, ieri, in Parlament, prin citirea hotararii CCR de a nu lua in seama rezultatul referendumului.

1. In Romania ultimilor ani s-a ajuns la o democratie supervizata, intern si mai ales extern. In functie de anumite interese, straine de cele nationale, democratia poate fi oricand invalidata. Invalidarea referendumului reprezinta o lovitura naucitoare data democratiei.

2. Regimul Basescu a reactivat si acutizat o contradictie ante-decembrista, contradictia dintre forma numita stat si fondul reprezentat de popor. Contradictia dintre asa zis-ul stat de “drept” (in fapt, o ideologizare a dogmei anti-populare) si democratia constitutionala a devenit vizibila si la fel de ireconciliabila.

3. Separatia puterilor a fost desfiintata, adevarata si unica putere in stat fiind cea prezidential-judecatoreasca sau, altfel spus, justitia politica.

4. Sistemul social-politic si economic actual, care incatuseaza Romania, este rezultatul implementarii conditionalitatilor noilor stapani, cu ajutorul noii nomenklaturi.

5. Regimul cu stat minimal si democratie minimala, din Romania, este asemanator celor din tari cu statut de colonie sau semi-colonie.

6. Romania este sub acoperisul UE, dar cu contract de slujnica, precum in orice club select in care vom intalni intotdeauna si agenti de curatenie.

7. O schimbare reala, in bine, nu poate veni decat din partea unei mase critice electorale, care sper ca se va realiza la alegerile din toamna.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: