O concluzie care se contureaza in scandalul diplomatic: Steagul „secuiesc”, un simbol politic

Orice demers rational de a afla un sens in evenimentele din aceste zile, care au in centrul lor pe cei doi diplomati ungari, nu are cum sa nu ajunga, intr-un final, la concluzia ca tinta lor este una politica.

Nu este un caz singular, ci se articuleaza intr-o suita, nu are drept protagonisti persoane private, ci oficiali. De aceea cred ca nu ar mai trebui sa ne mai amagim, ne-am amagit destul si uite le ce obraznicii s-a ajuns!

In toate exemplele cu alte steaguri nu e vorba de utilizarea lor ca simboluri politice. Atunci insa cand un steag se pune in fruntea unor cerinte de autonomie teritoriala pe criterii etnice sau de schimbare a caracterului national al statului intr-unul “multinational”, cerinte eminamente politice, in mod cert steagul cu pricina este un simbol politic, care vizeaza o schimbare de identitate politica a unui teritoriu.

Ce altceva ar putea simboliza un steag, altul decat cele oficiale, pus pe cladirile publice dintr-un teritoriu, decat o tentativa simbolica (iar simbolurile sunt cele care ne forjeaza perceptiile) de schimbare a identitatii politice a teritoriului respectiv?!?!?!…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: