Despre o graba si un ofsaid (plus, in final, niste intrebari retorice)

Pur si simplu nu inteleg graba lui Victor Ponta de a numi sefii parchetelor. Dupa ce peste noapte a luat fata CSM-ului cu propriile propuneri, ca ministru interimar al Justitiei, forteaza acum scurtarea drastica a calendarului de avizare. Dupa ultimele informatii, CSM-ul va raspunde scrisorii premierului cu avizele chiar in aceasta saptamana, cel mult in urmatoarea.

Pe de alta parte, sunt greu de inteles si semnalele premierului care isi leaga actiunile de nevoia asigurarii independentei procurorilor, asa cum exista in orice democratie, dar si ale vicepremierului care, pe aceeasi nota, te lasa fara replica, atunci cand afirma ca propunerile lui Ponta sunt alternativa la numirea politică, care ar fi afectat credibilitatea instituţiilor şi a României.

Si toata aceasta graba este inaintea Congresului PSD, de la sfarsitul saptamanii viitoare. Ii este teama lui Ponta de un neprevazut? Ma grabesc sa spun ca nu impartasesc un anumit curent din partid care-i cere demisia din fruntea guvernului, pentru inchipuite nerealizari, timpul de guvernare este prea scurt pentru a merita o asemenea imputatie, dar si pentru ca tanarului premier nu-i lipsesc energia si determinarea pentru a-si duce la bun sfarsit mandatul celor patru ani, pana in 2016.

O demisie din fruntea PSD ar fi insa altceva, iar acest gest nu ar trebui sa i se sugereze, ci sa vina din propria-i convingere, ca un act legitim si necesar pentru bunul mers al guvernarii. Pentru cei care nu inteleg, i-as indemna sa priveasca la ultima manevra a lui Basescu, care prin adioul spus PDL-ului si asumarea paternitatii spirituale pentru Fundatia Miscarea Populara l-a lasat in ofsaid politic pe Victor Ponta. In mod practic, Traian Basescu nu mai poate fi acuzat de nicio politizare, in schimb Victor Ponta, ca sef de partid, DA!

In concluzie, despre ce independenta vorbim? Premierul, ca si Presedintele, nu ar trebui sa fie al tuturor romanilor? Chiar nu se aude niciun fluier?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: