„Dezvoltarea echitabila”

Presa de azi mi-a reamintit despre dezbaterea pe teme economice de la ISD, la care Adrian Nastase a participat, alaturi de reputatul economist Daniel Daianu.

“Dezvoltarea echitabila” este o sintagma incitanta, care numai de la stanga putea veni (PSD), probabil ca se plaseaza in prelungirea celei de “dezvoltare durabila”, conceptualizata de mult timp si in manualele economice de la ASE, prin punerea in aceeasi ecuatie a cresterii economice, nevoilor sociale si protectiei mediului.

Spun incitanta pentru ca mi se pare inovativa si mai realista in acelasi timp, reflecta mai bine marile decalaje geoeconomice si geosociale si necesitatea reducerii acestora, prin presiune asupra inechitatilor prapastioase din lumea de azi. Grija fata de oameni si fata de mediu trebuie pusa imperativ, politic si moral, in balanta cu cea fata de corporatii.

Sensul de durabil este inclusiv celui de echitabil, cum spune si o zicala pe care putini o cunosc si mai putini o practica: Relatiile echitabile sunt cele mai durabile.

Nu pot decat sa incurajez aceste inovatii de termeni si conceptii, este un semn de a ne gandi si proiecta dezvoltarea nationala cu capetele noastre, nu ale altora. Primul pas spre rezolvarea oricarei probleme este constientizarea ei corecta.

Succes dezvoltarii echitabile, care sper sa intre nu numai in manuale, ci si in viata noastra cotidiana!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: