Despre un brainstorming ideologic, ideologia de alianta si ideologia de tara membra

Am dat curs invitatiei de a participa la reuniunea CN al PSD, motivat de un interes special, cel ideologic. Dupa audierea discursurilor celor 1+3 presedinti PSD (actualul si fostii), nu am mai avut nicio indoiala asupra caracterului ideologic al reuniunii, si nici asupra ideologului-sef al social-democratiei.

Idei precum cele privind utilizarea inteligentei colective, de echipa, raporturile dintre ideologie si pragmatism, cum sa invatam sa ne folosim geografia si resursele ori ce vrem sa facem cu Romania in viitor mi s-au parut de o mare valoare de orientare, mobilizare si actiune, adica ideologica. Din pacate, resursa de timp alocata a fost restrictiva (prin comparatie, altii, de pe alte meridiane, si-au dezbatut masurile de reforma timp de patru zile!).

Poate ca ar trebui sa ne interogam mai aplicat, care sunt relatiile dintre o ideologie de alianta sau uniune si o ideologie de tara membra? Poate prima sa o substituie pe cea de-a doua? Care sunt rolurile fiecareia in a face ca securitatea si prosperitatea sa nu se mai indeparteze, precum linia orizontului, ci sa le putem atinge, intr-un mod palpabil si consistent?

Nici nu s-a terminat bine brainstormingul ideologic social-democrat, ca au si venit doua contra-semnale. Primul, despre pretinsa “nereusita” a unui potential prezidentiabil al celui mai mare partid (sau al partidului-esantion, al reprezentativitatii romanilor, cum inspirat s-a punctat in timpul conferintei!). Al doilea, pe Schengen, unde nu vom fi primiti nici in 2014. Asadar, evenimentul a fost urmarit cu o atentie de alerta, si inauntru, si inafara, ceea ce, sa recunoastem, spune multe!

Felicitari liderilor si organizatorilor!

http://nastase.wordpress.com/2013/11/11/discursul-meu-la-consiliul-national-al-psd/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: