In Memoriam: Victimele atentatelor de la Volgograd

In urma monstruoaselor atacuri teroriste de la Volgograd (Stalingrad), din 29 si 30 decembrie, au fost ranite 106 persoane, dintre care 33 au murit si 65 cu leziuni au fost spitalizate. Carnagiul a fost pus pe seama incercarii de a crea o atmosfera de teroare inaintea Jocurilor Olimpice de Iarna 2014, de la Soci, Rusia.

Reactia comunitatii internationale a fost de condamnare a ororii, de compasiune fata de victime si de solidaritate in lupta antiterorista. Tari si organizatii de cea mai mare proeminenta au exprimat condoleante si au condamnat atentatele. SUA si Marea Britanie au propus Rusiei sprijin pentru pregatirea Jocurilor Olimpice.

In opinia mea, cel mai oportun si mai convingator act de condamnare a teroarei de la Volgograd ar fi dejucarea scopului de razboi psihologic, pe care planificatorii teroristi au incercat sa-l proiecteze asupra competitiei olimpice.

Un raspuns complet, la nivel simbolic, ar fi abandonarea unor tentatii pernicioase de razboi rece, de boicotare discreta si participarea, fara rezerve, celor mai influenti lideri politici ai lumii la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci.

O astfel de solidaritate concertata, pe eveniment, ar fi bumerangul psihologic care descurajeaza si pe care terorismul il merita. In pluribus unum, aici ar trebui cautat antidotul la terorismul international.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: