Riscul care da din nou tarcoale lumii: Irationalizarea prin emotionalizare

Unul dintre ideologizatorii rasismului “exceptional” butoneaza in draci, cum s-ar spune, aparatele ideologice de provocat emotii destructive. Lumea nu mai accepta insa ca luciditatea sa-i fie naclaita de secretii umorale. Redau opinia pe care am avut-o pe aceasta tema la un articol de pe Contributor (vezi link-ul).

Asumptia ca totul este „limpede”, cand ancheta independenta inca nici nu a inceput, este cel putin ciudata. Intr-o analiza politica nu se opereaza cu certitudini, ci cu opinii si ipoteze. Daca isi propune sa mearga in trena sustinerilor unui lider politic, analiza este din capul locului esuata, in campul propagandei, fireste.

Inacceptabil este si atacul asupra rationalitatii, prin sugerarea ca opusul acesteia ar fi moral. „Dati riposta cuvenita”, „acum, pana nu este prea tarziu”, „opriti batausul”, „iesiti din pasivitate” samd, astea sunt pure instigatii la actiuni oarbe, de turma, irationale, ale caror consecinte europene vor fi asemanatoare celor irakiene (si din intregul Orient Mijlociu). Deja autoritatile Ucrainei nu mai au suveranitatea deciziilor politice si militare.

De cand irationalitatea este morala?! Daca instigatorii au chef de un razboi mondial, sa si-l faca singuri, lumea civilizata este satula de razboaie, de decontarile pe care i le pune in spate barbaria cu fata democratica. In urma cu putin timp deplangeati irationalitatea si cruzimile din primul razboi mondial. Sa inteleg ca nu o faceati sincer sau ca exersati obtinerea „dublului profit”, din actie si re-actie?

Putin nu va putea fi niciodata comparat cu Hitler, pentru simplul motiv ca ultimul a distrus Germania si a predat poporul german dusmanilor. Putin este rus sadea, nu german parat ca Hitler (ma surprinde ca germanii nu l-au cautat inca la ADN si nu l-au exclus din randurile poporului german).

http://www.contributors.ro/global-europa/caveat-obama-basescu-si-brzezinski-versus-putin/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: