Un agent coroziv al statului de drept: Cinci motive pentru care Robert Turcescu ar merita o sfanta mama de bulau militar (Titlul alternativ: Agentul electoral descoperit)

Cine stie ce inseamna stat de drept si institutie militara, stie ca nu te poti juca cu asa ceva, si inca in spatiul jurnalistic. De fapt, Robert Turcescu este tot atat de putin jurnalist pe cat de ofiter acoperit este. Cel mai ieftin pret pe care papusatul politic va fi nevoit sa-l plateasca pentru a iesi din locul stramt in care a intrat, de buna voie sau amagit, va fi iesirea definitiva de pe sticla. Exista o deontologie pe care, nu exista dubiu, a legat-o de gardul PMP. Nu stiu daca va merita, merele verzi promise s-ar putea sa fie acre. Iata circumstantele care ar putea mari pretul:

1. Autoatribuirea publica a unei calitati militare, de ofiter de informatii acoperit, care intra sub incidenta legii penale.

2. Terfelirea imaginii armatei intr-un joc politic electoral, inducerea opiniei false (si ostile, as adauga) ca apartenenta la serviciul de intelligence militar ar fi ceva reprobabil, nu un act de patriotism, de mare altitudine si pretuire.

3. Autodescoperirea, in cazul in care ar fi reala, ar fi o divulgare de secret militar (Turcescu se compara cu Snowden?!).

4. Incalcarea regimului documentelor militare, prin exhibarea livretului de rezervist.

5. Ilegalitatea unui grad militar obtinut pe criterii politice, fara expertiza sau merite in domeniul securitatii si apararii.

Adevarata pista nu este insa cea a „statului de drept”, am abatut atentia in aceasta directie doar pentru a releva niste consecinte, care nu au fost vizibile sau au fost ignorate, in momentul planificarii de catre strategii electorali. Esenta falsei isterii pe tema ofiterului acoperit este electorala. Robert Turcescu nu este candidat la alegerile prezidentiale, este o victima marunta, inscenata, un creator de eveniment, de precedent public, de model de reactie si tratament fata de viitoarele cazuri de „descoperiti”, de cum acestia ar trebui sa se „rusineze”, iar opinia electorala sa-i „condamne”. Falsul jurnalist si ofiter acoperit este un agent electoral descoperit, o rotita intr-un mecanism sofisticat de scoatere din joc a oricarui prezidentiabil, la comanda politica de la Cotroceni. Robert Turcescu a dat semnalul inceperii sezonului de vanatoare electorala de vrajitoare. Vom asista din nou, prostiti si tacuti, la povestea „pestelui mare”, care va „cadea”, de aceasta data, in plasa „ofiterilor acoperiti”?

In marginea campaniei electorale, imi vin in minte cuvintele lui Nicolae Iorga: „Fereste-te, popor al meu, caci mari primejdii ti se pregatesc!”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: