Alegerile prezidentiale 2014: Dreapta politica vrea sa castige turul doi calarind un cal mort

Dupa intrarea competitiei prezidentiale in linie dreapta, stupoare!, candidatul Iohannis si sustinatorii sai au ales sa schimbe calul in galop, incalecand calul mort al comunismului.

Anticomunismul nu mai este o idée, cum a fost comunismul pana in 1917, ci o stare tot atat de reala si de palpabila, dupa 1989, cum a fost comunismul est-european, dupa 1945.

Comunismul nu a fost dorit sau adus de romani, a fost un experiment strain, impus manu militari, cu consecintele dezastruoase cunoscute, motiv pentru care nu cred sa existe fie si macar un simplu cetatean care sa-i duca dorul, nemaivorbind de un politician, care are intelesul profund al cuvintelor „perimat” si „ireversibil”.

Fie si numai pentru ca a putit de la inceput si de la o posta a alogenitate dusmanoasa, care ne-a transformat in sclavi aproape o jumatate de secol, fapt pentru care recomand impartasirea fara rezerve a indemnului presedintelui Emil Constantinescu de a nu avea „suflete de sclavi”, comunismul nu mai este nici posibil, nici acceptabil.

Nu spun ceva nou, decomunizarea partidistica, politica, ideologica si institutionala a inceput in 1989, apoi a fost desavarsita, economic si militar, de catre UE si NATO.

Cei care sustin contrariul sau incearca obtinerea de foloase politicianiste unilaterale o fac pe propria raspundere, cel putin la capitolul „ridicol”.

I-as indemna insa sa priveasca cu luare aminte la aniversarea a 25 de ani de la daramarea zidului Berlinului, din aceste zile, cand angajamentul anti-razboi rece, anticomunist si pentru casa comuna europeana a fost reafirmat de fosti si actuali lideri europeni, intr-o solidaritate impresionanta.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: