Statul de drept si alegerile prezidentiale 2014: Epoca fraudacilor-votaci multipli s-a incheiat

Un sondaj CSCI da un scor de dominare de 70%-30% in dezbaterea Ponta-Iohannis, iar Liviu Dragnea anticipeaza o victorie certa, la o diferenta semnificativa. Primul are dreptate, la parerea celui de-al doilea mai reflectez. Dupa ce m-am fript de doua ori, in 2004 si in 2009, parca n-as vrea sa ma mai frig si a treia oara, asa ca suflu si in iaurt…

Chiar daca nu mai are parghiile de control asupra voturilor, s-a vazut clar ca votacii multipli diasporeni, fraudacii de serviciu ai lui Basescu, au ramas cu buza umflata, declaratiile pe propria raspundere fiind cea mai puternica bariera anti-frauda, nu trebuie ignorate inventivitatea si resursele dreptei de rasturnare a votului (resurse financiare, de sustinere vestica, de manipulare, diversiune etc.). Stiu, in marjele de putere si de speculatie, adevarul nu inseamna acelasi lucru cu dreptatea, insa sper ca de aceasta data statul de drept sa le faca coincidente, pe speta votului.

Imi vine in minte, acum, o posibila parafrazare a unui slogan celebru, poate si ca o compensatie de memorie apreciativa pentru fostul ministru de externe Corlatean, care nu s-a lasat santajat si nu a acceptat siluirea statului de drept, prin marirea, prin ordin de ministru, a numarului sectiilor de votare din strainatate (o alta posibila sursa de fraudare electorala), care ar fi contravenit legislatiei in vigoare. O adresez basistilor: Stop, voi n-ati votat cat ati furat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: