Ar putea ideologia economica a stangii sa treaca de la „sarac si cinstit” la „bogat si cinstit”?

Articolul si comentariile (dar nu numai) reflecta un interes comun pentru soarta stangii, nimeni nu poate fi indiferent fata de calea pe care o va apuca, PSD este totusi cel mai mare partid, care, intr-un fel sau altul, le influenteaza sau le poate influenta pe toate celelalte.

Deja o prima idee a devenit preocupanta, daca PSD este sau nu un partid de stanga, cu corolarul ce ar trebui sa faca pentru a deveni de stanga sau, daca este de stanga, pentru a se reforma. Cred ca, aici, ar trebui sa fie cat mai multe comentarii.

Ar mai fi insa si o a doua idee, in ipoteza ca vom concede ca PSD este un partid de stanga, si anume cat de actuala sau nu mai este asumptia lui Ion Iliescu, din 1990, ca a fi de stanga ar insemna sa fii “sarac si cinstit”. Oare nu a venit timpul ca stanga sa insemne “bogat si cinstit”? Dreapta ar trebui sa fie prima interesata pentru ca si stanga sa fie la fel de bogata, ar fi o garantie de stabilitate, cred, in alternantele la putere.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/la-vache-sacree-ion-iliescu-plagiatorul-ponta-%c8%99i-cangrena-psd-un-articol-de-vladimir-tismaneanu-si-marius-stan/

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: