Mandat de presedinte: Traian Basescu trebuie privit ca un intreg, nu poate fi separat intr-un Basescu-bun si un Basescu-rau. Ca presedinte, a avut destinul caracterului sau

Maine, presedintele Basescu va redeveni cetateanul Basescu. Este in ordinea fireasca a lucrurilor ca partizanii sa-l laude, adversarii sa-l critice, dar este nevoie si de o masura.

Conflictualizarea mandatelor prezidentiale sau a coabitarilor presedinte-premier nu este o abordare inteleapta, in momentele de bilant. Poate impinge imaginarul colectiv spre falii si rupturi. A fost timp de toate in zece ani de basescism, acum, la trecerea vremii sale, este nevoie de un mesaj pentru viitorime. Cetatenii au nevoie de unitate, politicienii de modele, constructia statalitatii de continuitate. Regulile democratiei spun si cer cu claritate si fermitate, presedintele sau premierul nu este numai al majoritatii, ci al tuturor.

Basescu a fost presedintele de care Romania a avut nevoie, dar are destinul caracterului sau. Sunt motivele pentru care il accept si il respect ca pe un intreg, nu-l pot separa intr-un Basescu-bun si un Basescu-rau. In plus, Presedintele nu a lucrat de unul singur, a facut-o impreuna cu Parlamentul, cu Guvernul, cu Cetatenii. Bun ramas, Presedinte Basescu! Bun venit, Cetatene Basescu!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: