Marsul solidaritatii: Je suis Français

Ne-am obisnuit sa transmitem semnale puternice, la nivel simbolic, prin care sa ne exprimam atitudinea fata de divese politici, evenimente, tendinte sau fenomene, din habitatul propriu sau din toata lumea.

Azi, in urma atacurilor teroriste de acum cateva zile, care au zguduit Franta, are loc, la Paris, un mars international al solidaritatii. Sefi de stat si de guvern din diverse tari si de religii diferite vor manifesta in semn de solidaritate cu francezii si de condamnare a terorismului.

Atacurile teroriste de la un hebdomadar satiric, de la o tipografie si de la un magazin evreiesc, care au cuprins in spirala violentei 20 de morti, nu au tintit si lovit niste oameni sau niste obiective, ci un popor si o tara, care sunt simboluri ale avangardei libertatii si democratiei.

Desi nu voi fi prezent fizic, voi fi alaturi de manifestanti cu sufletul, energia psihica a indignarii mele se va adauga protestului civilizatiei impotriva barbariei.

Semnalul meu este de a iesi din schizofrenia unui dublu fanatism, din absurditatea crimelor care ies sau pot iesi deopotriva din cuvant sau din pusca. Eu nu sunt Charlie.

6 Responses to Marsul solidaritatii: Je suis Français

 1. archangelofjustice spune:

  Cum ti-ai dat seama ca esti liber?

  Apreciază

 2. Popateapa spune:

  Nu crezi ca este o manifeastare prea măreaţă pentru o astfel de acţiune. Iată ce spuneam într-un articol al meu
  Franţa este mai aproape de noi, de România. Totuși morții trebuiesc lăsați să se odihnească în pace! Moartea unora nu trebuie să aducă celebritate altora. Franţa în doliu mi se pare ceva ………Franţa, lasă-ţi morții să se odihnească. Apără-te Franţa, dar nu te răzbuna.
  „Toţi caricaturiştii începători au ca teme sexul şi miștoul faţă religie. Astea sunt caricaturile primitive, cum le numesc eu.Ce este bun-simţ pentru mine e posibil să nu fie şi pentru altul.” Spunea Ioan Popa Popas într-un interviu.

  Apreciază

 3. Popateapa spune:

  A propos, http://www.ziarulluiipu.ro sunt tot eu! 🙂

  Apreciază

 4. […] pentru AFP. Purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a putut confirma naționalitatea victimei, dar atacul a avut loc în sectorul Neukoelln ( Sectorul Neukölln (în traducere: Köllnul Nou) este sectorul 8 al orașului Berlin, […]

  Apreciază

 5. […] În curând va  apare o propunere de desființare a zonei euro pentru a face un control mai sever asupra rezervelor monetare ale teroristilor. […]

  Apreciază

 6. […] al-Assad în Siria, sub comanda generalilor americani și cu sprijinul țărilor occidentale, inclusiv Franţa. Luptătorii pentru libertatea de exprimare din mass-media îmi spun că nu am voie să vorbesc […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: