Despre regi patrioti, tatuaje si alesi traseisti

Adrian Nastase scrie, pe blog, despre tatuaje, reproducand un tatuaj care il reprezinta pe legendarul Leonidas. Cu binecunoscuta-i ironie spirituala, fostul lider si premier social-democrat crede ca tatuajele, care sunt foarte greu de sters, ar trebui folosite si de catre oamenii politici, pentru a le arata culoarea politica. Ciudatul subiect implica, se pare, o dezavuare a traseismului din aceste zile, cand se pun la cale o motiune de cenzura, o noua majoritate si un nou guvern.

Cand am vazut filmul “300 Spartans”, cu regele Leonidas, care impreuna cu o mana de luptatori s-a impotrivit pana la moarte armatei lui Xerxes, in batalia de la Termopile, am avut, pret de o clipa, nostalgia regilor patrioti, desi stiam ca imitatia toxica a modei presedintilor a distrus monarhiile, cum niciun razboi nu ar fi reusit. Am notat, cu acel prilej, cateva reflectii despre frica si despre moarte, nu le am acum la indemana, dar ideea era ca poti invinge frica si moartea alegand sa mori cu eroism, in picioare, chiar daca cobori cu o clipa mai devreme in lumea stramosilor (o credinta similara au avut maresalul Ion Antonescu si presedintele Nicolae Ceausescu), decat sa consimti la ingenuncherea poporului tau.

Despre traseisti, parerea mea e ca sunt o expresie a coruptiei politice, asa cum vad si acum “negocierile” pe care le fac “incoruptibilii”, pentru a veni la guvernare. Nu numai tatuajul ar fi o solutie, ci si microcipul. Ceea ce va rezulta din coruperea politica a parlamentarilor nu va fi durabil, dar poate vom invata din mintea cea de pe urma, un reset de sistem ar fi necesar, desi ma tem ca este adanc inradacinata prejudecata, pe care am auzit-o vanturata din departari, ca pentru a ne fi bine trebuie sa ne fie inainte rau.

https://nastase.wordpress.com/2015/02/02/despre-tatuaje/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: