O cursa cu carlig

A aparut, pe Contributors, o analiza interesanta a profesorului Valentin Naumescu, privind inceperea cursei pentru Casa Alba. Inevitabil, este si discutabila, ca orice pariere inainte de finis.

Nu cred sa existe vreo motivatie satisfacatoare care sa mai sustina vreuna dintre candidaturile celor doua familii, Bush si Clinton. Cele doua candidaturi, a lui Hillary si a lui Jeb, sunt mai degraba niste cantece de lebada pentru aspiratiile dinastice. La acest capitol, inteligenta politica americana, democratica prin vocatie, nu poate fi pacalita.

Daca este adevarat ca exista o desemnare si o pregatire de succesiune prezidentiala cu mult timp inainte, parerea mea este ca ar trebui privit cu luare aminte la campania lui Marco Rubio, candidatul de origine cubaneza. Dupa un afroamerican, un amerocubanez ar tinti acelasi gen de rebrenduire, in conditiile in care alte resurse nu ar mai putea-o face, dar si pentru ca se urmareste o alimentare a geopoliticii americane.

Deocamdata, o legatura cu evenimentele interamericane recente nu se poate face, dar daca fac parte din plan, legatura nu va intarzia sa apara dupa alegeri.

http://www.contributors.ro/global-europa/incepe-cursa-pentru-casa-alba-ne-intereseaza/

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: