Testamentul unui comunist frustrat

Imi pare rau pentru varsta lui Chomsky sa o spun, dar la 86 de ani nu prea dovedeste ca stie sa imbatraneasca frumos. Ideile lui Noam Chomsky din interviul Euronews suna a testament al unui batran comunist frustrat. Faptul ca se dezice de evreitate si de americanitate nu este deloc onorabil, dar nu este ceva neobisnuit pentru un marxist, pentru care nu exista patrie.

Fara indoiala, exista si tentatia de a interpreta intr-o cheie manipulativa afirmatiile autorului gramaticii generative, un manual de manipulare, dar cand vezi ca se inseala atat de grav in privinta Rusiei, iti dai seama ca nu este cazul. Nu stiu cat este de nostalgic si ce ar mai putea spera din partea fostului nucleu dur al comunismului mondial, dar este limpede ca luciditatea ii joaca feste si ca nu-si da seama ca Rusia a abandonat pentru totdeauna comunismul, si nici de motivele pentru care a facut-o.

La rigoare, o Rusie anticomunista este un dusman al unui comunist, este trist ca dl Chomsky nu discerne acest lucru, dar, sub aspectul stadiului de viata este de inteles. Chiar omeneste.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-19955580-noam-chomsky-cea-mai-grava-campanie-terorista-din-lume-pana-acum-fost-orchestrata-washington-europa-prea-lasa-pentru-independenta.htm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: