O resursa mereu vie: Inteligenta politica a memoriei

Asumarea memoriei este o proba de incredere si de caracter.

Credeam ca stiu totul despre resursele de guvernare ale lui Victor Ponta, dar m-am inselat. Ca multi altii, desigur. Aniversarea unor evenimente care s-au dovedit decisive pentru progresul politic este o cutuma pro bono publico. PNL ori nu stie acest lucru, ori nu mai este cel pe care il stiam.

Ponta a invitat maine, la Palatul Parlamentului, parlamentarii care au votat motiunea de cenzura impotriva guvernului MRU, care a insemnat inceputul sfarsitului pentru regimul Basescu. „În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv și corupt a fost înlocuit, grație mecanismului democratic al moțiunii de cenzură, de o coaliție a partidelor din opoziție. A fost prima (și singură) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică – moțiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată – acum 3 ani!”, a scris Ponta, duminica, pe blog.

La scurt, timp, PNL a anuntat, prin purtatorul de cuvant, deputatul Ionut Stroe, ca nu va participa la eveniment. Respingerea invitatiei, care este o respingere a memoriei PNL, dovedeste ca noul PNL este de fapt vechiul PDL. Inteligenta memoriei a devoalat, in acest caz, mafioneria PDL, care controleaza “noul” PNL, rezultat din fuziunea celor doua partide.

PS: Prin termenul de mafionerie, pe care il propun dictionarului politic, am in vedere fenomenul de distrugere a unui partid istoric, prin napadirea constructiei (fr. masoneriei) politice de catre mafia politica.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: