ZeV, aflati tardiv ca o analiza depinde nu numai de sfera invatarii (informatie, tehnologie etc.), ci si de un dat numit stil, care este omul insusi, dupa cum ne-a revelat La Bruyere.
Compensati insa prin observatie si interpretare, motiv pentru care la ultimul capitol as vrea sa va ajut, sugerandu-va sa reflectati asupra a ceea ce presupune si ce consecinte genereaza un drept de initiativa legislativa si un guvern majoritar (poate chiar si asupra drepturilor, traseelor si procedurilor de legiferare si de promulgare).
Am avut profesori celebri, nu a fost un merit al meu, ci un noroc al meu, chiar daca intamplator am fost sef de promotie (un detaliu care nu mi-a ajutat la nimic, de altfel). Cand, vorbindu-mi de raporturile presedinte-parlament si nominalizare-validare ma intrebati „Ati inteles?”, mi-e teama ca imi adresati un fals repros, eu nu am contestat ceea ce D-stra pare sa fi redescoperit, ci m-am referit la pretentia de „consultare” si la faptul ca votul pe nominalizare este extra-guvernare.
Contrariati prin deprecierea controlului civil asupra serviciilor secrete, supralicitand implicit interimatul, dar spuneti un adevar ca dreapta PPE nu cunoaste ideologia reconcilierii, ci doare pe cea a dictatului.
Dar va indemn sa stati foarte linistit, politicianismul, care nu lipseste niciunui actor politic, este un fapt, starea socio-economica, un altul, cu alte cuvinte electoratul, care s-a maturizat si s-a imunizat, as spune, la demagogie si manipulare, va vota oricand nu politicianismul sau vorbele de opozitie, ci starea economico-sociala si faptele de guvernare. Politicienii se pot vota sau nu intre ei, dar hotarator va fi cine-i va vota pe politicieni.
Pentru a despica apele, este nevoie de un potential, de un garant sau de un toiag, spuneti-i cum vreti, de echidistanta si de determinare. In Grecia, toiagul i-a revenit radicalului de stanga Alexis Tsipras, despre care ati afirmat, din nou eronat sau, stiu eu, aluziv, ca ar fi social-democrat.
In Romania, nu va fi cazul, cel al reconectarii stanga-drepata sau al medierii resetarii, cum am scris, ar putea apartine lui Gabriel Oprea, pentru motivele pe care le-am facut cunoscute. Asta acum, mai tarziu nu stiu…
https://nastase.wordpress.com/2015/06/30/roland-dumas-si-fostele-frontiere-ale-urss/