Avionul rus cazut in Egipt: Daca a fost doborat, mijloacele vor vorbi

Dupa ce vineri noaptea a lovit Romania, sambata dimineata tragedia a lovit Rusia. Cronica neagra a Halloweenului a inregistrat 32 de morti, pana acum, in incendiul de la concertul rock din Clubul Colectiv si 224 de morti in prabusirea unui avion civil rus in peninsula egipteana Sinai. Ne-a luat Halloweenul la rand, strangand tributul de sange pentru celebrarea lui Satan, despre care avertiza o fosta satanista din San Francisco?

Nu resping rolul intamplarii sau coincidentei, dar nici al planificarii, cand sunt prea multe. In cazul accidentului aviatic, daca acesta nu a avut legatura cu sarbatoarea pagana, dar avionul a fost doborat, atunci cu siguranta are legatura cu Al Doilea Razboi Rece, declansat prin politica sanctiunilor. De fapt, cu Al Treilea Razboi Mondial, care este nedeclarat si dus in ascuns, adica ezoteric, cum o spun cu superioritate “Illuminati”, prin folosirea a cel putin trei mijloace neconventionale, de razboi asimetric: terorismul, steagul fals si invazia migrantilor.

Potrivit expertilor din echipa de ancheta de la fata locului, defectiunea tehnica si eroarea umana sunt excluse. Avionul s-a rupt in aer, la mare altitudine, fapt sustinut de aria mare de imprastiere a fragmentelor, de 20 de kilometric patrati. Doar o actiune externa ar putea explica prabusirea cursei charter, au preliminat responsabili din aviatie. Pe baza datelor de pana acum, cauza terorista, care initial a fost respinsa, revine in atentie, desi presedintele egiptean a dat asigurari ca zona accidentului este complet controlata si ca revendicarea prabusirii de catre “Statul Islamic” este doar propaganda.

Ipoteza lovirii de la sol cu o racheta de tipul celor care pot fi lansate de pe umar, de care dispune “SI” in Sinai, nu este impartasita de catre nimeni. Explozia unei bombe la bord este putin probabila, avand in vedere standardele in materie ruse de identificare si masurile de securitate la imbarcare din zona de conflict. Daca nu a venit de jos sau din interior, atunci posibilitatea care a mai ramas de investigat ar fi ca lovitura sa fi venit de sus, dinspre sateliti sau din cosmos. Dintr-o data, aceasta pista nu ne mai duce catre “SI” si nu mai pare imposibila, ci catre un stat efectiv, o mare putere, de care este despartit de un voal, dar impreuna cu care reprezinta doua fete ale aceleiasi monede.

Reactiile americane fata de catastrofa aviatica rusa din Sinai au fost surprinzator de neuzuale. Mai degraba psihologice decat politice, de ochii lumii decat de grija rusilor, un episod, cred, cum altcumva?, din razboiul informational. Doua anunturi, de luni, unul al administratiei americane, de oferire a sprijinului in anchetarea prabusirii avionului rus, celalalt al serviciilor americane de informatii, ca nu exista indicii ca ar fi fost un act terorist, contrasteaza puternic cu respingerea coooperarii cu Rusia in bombardamentele din Siria, cu nedomolitele sanctiuni antirusesti si cu decizia presedintelui Obama de a desfasura forte speciale americane pe teren in conflictul sirian.

Probabil ca nu vom afla adevarul curand, mai probabil din motive de neoportunitate decat de neaflare. Dar va fi aflat, iar daca avionul a fost doborat, mijloacele folosite vor vorbi.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: