O alta ciudatenie: Lupta dintre Hitler si Stalin a dat povestile peste cap

Politologii au comentat, din diverse unghiuri, ziua de nastere a lui Stalin, in urma cu 137 de ani (n. 18 decembrie 1878). Un prilej, inevitabil, de a face trimiteri la celalalt dictator, Hitler, nascut 11 ani mai tarziu (20 aprilie 1889):

http://www.contributors.ro/global-europa/ziua-cand-s-a-nascut-monstrul/

Intr-o anumita numerologie, 11 este considerat numarul perfect (de aici, speculatiile despre planificarea evenimentului din 9/11). Tot asa cum, in aceiasi, se spune despre 13 ca este norocos (de aici, o alta speculatie, diferenta de 13 ani intre 1776 si 1789).

Sincer, nu as fi dat nicio importanta zilei de nastere a lui Stalin. In primul rand, pentru ca habar nu aveam despre aceasta zi. In al doilea rand, deoarece cred ca americanii au dreptate cand spun ca nu exista publicitate negativa, ci doar publicitate. Dar, plecand de la updatarea facuta de politologi, o alta ciudatenie mi-a atras atentia .

Toate povestile se incheie cu o aceiasi concluzie moralizatoare despre lupta dintre Bine si Rau. Insa atat personajele cat si concluzia sunt infirmate in cazul confruntarii dintre Hitler si Stalin.

Pana si ideile privind gradele diferite ale Raului si posibilitatea alegerii intre Raul cel mare si Raul cel mic sunt infirmate in istorisirea despre cei doi dictatori. O tara nu a supravietuit sfarsitului unuia dintre dictatori (un procuror i-a si spus lui Göring, la Nürnberg : „Nu mai aveti stat”). Cealalta tara a continuat sa ramana captiva, dupa sfarsitul celuilalt dictator.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: