George Soros recunoaste: ONG-urile sale, clocite in Europa de Est precum ouale de cuc in cuiburi straine, ciugulesc din suveranitatile nationale

Intr-un lung interviu, autodefinita si falsa “filantropie politica” a lui George Soros a explodat. Cunoscutul miliardar evreu american de origine ungara a facut mai multe afirmatii disruptive si cinice.

Disruptive, pentru ca sunt de pe o pozitie de pe care de obicei cineva se adreseaza populatiilor unor teritorii coloniale sau care urmeaza sa fie colonizate.

Cinice, deoarece in niciun caz nu ar fi de acord cu aplicarea propovaduirilor sale in tara etnica sau de adoptie. Impotrivirea, a fost explicita, nu ar fi insa si pentru tara natala.

Tintele atacurilor lui George Soros sunt identitatile etnice si religioase, suveranitatile si frontierele nationale, cu dezlantuiri asupra Ungariei, Poloniei si Rusiei.

Desi retorica, o intrebare este irepresibila: Cum l-ar trata co-etnicii pe Soros, daca le-ar spune ca etnia si religia lor nu sunt factori fundamentali de identitate, ci de “risc”, de “pericol”?

Mai este si o alta tinta a atacurilor lui George Soros, “depozitele de incredere” de care unele guverne se bucura din partea cetatenilor tarilor lor. Aici, agitatia se refera la China.

In treacat spus, am vazut ca si altor comisari cu controlul gandirii le pute orice demers cultural, din trecutul comunist sau din prezentul liberalist, susceptibil de intarire a identitatii si unitatii romanilor sau, pur si simplu, de descoperire si incurajare a talentelor, a competitiilor de masa, unele inspirate de inaintasi. Aici lista este lunga, incepand, de pilda, de la muzica folk, continuand cu filmele istorice, pana la intreceri sportive.

Cel mai recent exemplu acum cateva seri, la un invitat la emisiunea TVR “Garantat 100%”, Vladimir Tismaneanu, care incerca sa acopere mizeria unor afirmatii, de altfel destul de emfatice, cu stralucirea unor citate sau trimiteri la autori si bibliografii.

Si la George Soros este provocatoare, prin trucaj, ingaocirea prin acel “noi”, care il implica, pentru a da greutate unor mesaje care in mod evident sunt ostile intereselor locului. In realitate, este vorba despre acei “Ei”, cutreieratori si neimpamantenibili, pentru a nu folosi acel cuvant al lui patria ubi bene. Dar nu acest lucru este important, ci ca urmaresc sa-si impuna controlul si dominatia asupra resurselor altora.

Mijloacele de atac, pe care George Soros, un nemachiat inaintemergator al unipolarismului si exceptionalismului etnic si religios, le foloseste impotriva celorlalte etnii si religii sunt ONG-urile sale.

Despre aceste ONG-uri afirma, de cateva ori, ca “sunt ale mele”, creatii personale adica, nu emenatii ale societatii civile. Aflam si ca si-a inceput impaienjenirea regiunii cu ele in urma cu un sfert de secol, cand au inceput sa cada regimuri si granite. O cauza, deci.

Ce hram poarta George Soros prin partile noastre de lume rezulta cu limpezime si din afirmatia ca opinia publica nu trebuie urmata, ci schimbata. Dar si din distorsionarea conceptului de societate deschisa, care ar trebui, daca s-ar da curs acceptiunii sorosiste, sa se deschida expansiunii si sa se lase subjugata.

Nici pomeneala de asa ceva in conceptul originar, al lui Karl Popper. Ar fi si absurd.

Conceptul generativ popperian al societatii deschise se refera la o societate in care “indivizii se confrunta cu decizii personale”, pe baza unor principii (umanism, individualism, egalitarism, protectionism, contractualism) intre stat si cetatenii sai.

Nicidecum la relatiile cu cetateni straini, care au o alta reglementare si fata de care aceleasi obligatii de societate deschisa le au statele lor. Nici la relatii cu entitati externe (corporatii etc.), cu atat mai putin la “deschiderea” spre a fi luata in subordine de cineva dinafara ei.

In conceptia lui Soros, asadar, “societatea deschisa” este un format falsificat si speculativ, numai bun pentru a fi impus in mentalele colective ale popoarelor din Europa de Est, pentru a le pune mana pe resurse si destine.

Despre Orban si Kackzynski face chiar o afirmatie excesiva si sugestiva, ca “vor fi dificil de indepartat”. Din nou, nu are nimic de-a face cu societatea deschisa, al carei atu central se refera la schimbarea pasnica, democratica a guvernelor.

Insa cele mai revelatoare afirmatii ale lui George Soros sunt urmatoarele: “Sunt atacate valorile și principiile pe care a fost fondată Uniunea Europeană. Orbán le atacă din interior, Putin din exterior. Amândoi încearcă să determine renunțarea la subordonarea suveranității naționale în fața unei ordini supranaționale, europene.”

Deci asta e, suveranitatile nationale ii incurca. De aceea ulii lor, fundatiile si ong-urile sorosiste, care au iesit din ouale puse in cuiburi est-europene, se hranesc cu suveranitatile nationale.

Insa prin legatura pe care a facut-o intre “atacatorii” Orban si Putin si lupta impotriva “subordonarii suveranitatii nationale unei ordini supranationale”, batranul George Soros a facut o greseala. A deschis ochi si a luminat un posibil model.

Nu as pune aceasta eroare pe seama senectutii, pe care un hatru si-o biciuia cu umor: “carnea putreda nu are agerime”. Venerabilii sunt onorabili. Sursa as cauta-o mai degraba in doua mari adevaruri pe care George Soros le strecoara in interviu: “Pericolul da nastere oportunitatilor. Intotdeauna cel mai adanc intuneric este inainte de zorii zilei.”

http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-george-soros–uniunea-europeana-este-pe-marginea-prapastiei–i–405018

http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu-cu-george-soros–uniunea-europeana-este-pe-marginea-prapastiei–ii–405146

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: