La obiect, pentru Andrei Cornea: Despre o contra-teza si o invitatie

Putem fi judecati moral si pentru ceea ce nu tine de noi, tacerea ne face complici. Este contra-teza la distinctia epictetiana pe care o ilustrati. Dar politica si etica, politicienii si eticienii au inca atat de putine lucruri in comun. Mai este drum lung pana la implinirea visului ca politica sa devina morala si morala sa devina politca.

Din cate ne putem da seama din incercarile de atragere partizana a guvernului tehnocrat in reglarile de conturi dintre partide, tehnocratia are si un reveres toxic pentru politicianism. Ceea ce nu cred ca este tocmai rau.

Orice om cu drepta judecata isi da seama ca redeschiderea fulminanta a dosarului privind doctoratul lui Victor Ponta nu are cum sa fie straina de obiectivul electoral, acum, dupa ce l-au obtinut pe cel de demisie din functia de premier.

Ministrului Educatiei, Adrian Curaj, i se forteaza renuntarea la neutralitatea tehnocrata, ceea ce ar insemna sa se lasa tarat in partizanatul politic. Ce ar spune Epictet despre moralitatea ascunderii unui pumn de partid in manusa guvernului?

Dar putem sa ne intrebam si altceva, nu ne costa nimic, dimpotriva, ne-ar putea ajuta sa privim mai bine in umbra. Cine ar avea cel mai mult de pierdut daca firma tehnocrata a guvernului se va prabusi? Si asta in timpul unui an electoral. Exceptand, veti fi de acord ca se poate specula si conspirational, situatia in care stiti ceva despre care publicul electoral nu stie.

 http://www.contributors.ro/editorial/o-distinc%c8%9bie-a-lui-epictet/

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: