Statutul magistratilor: Justitia trebuie sa ramana doar cu balanta. Fara catuse si scalpuri la brau

Dupa „religia” separatiei puterilor statului, devenita intre timp si „corectitudine politica”, includerea procurorului general in componenta CSAT nu poate primi decat un raspuns: blasfemie! Insa si religiile se mai modernizeaza, si definitiile se mai schimba.

Schimbarea Constitutiei pentru a face loc unui magistrat, procurorul general, intr-un organism al puterii executive, CSAT, mi se pare bulversanta (era sa spun aiuritoare), nu orice moft politic (adica nesustinut de principii) poate fi cuprins in aceasta Carta fundamentala, pentru a fi ridicat la rangul de sfintenie al legii.

Nici sa schimbam natura CSAT nu merge, nu vad cum ar putea fi facuta, iara seamana cu o punere a carului inaintea boilor. Atunci, ceea ce ramane de amendat este statutul procurorilor.

Dupa parerea mea, nici nu-i sta bine justitiei sa umble cu catusele la brau. Nici cu scalpurile pe care procurorii si le pun la cingatoare (ca sunt politice sau nu este o alta problema). Justitia trebuie sa umble numai cu balanta. Atat si nimic mai mult.

Mai este si un alt aspect, care recomanda, stringent chiar, includerea procurorilor in puterea executiva. Am in vedere coruptia si migratia, impreuna cu toate riscurile care le pot fi asociate (teroristi, criminali, crima organizata etc.).

Asa cum se intampla intotdeauna, noile realitati pun presiune pe vechile principii, in acest caz noile riscuri de securitate pe statutul de magistrati al procurorilor, si nu de executivi, cum cere viata.

Prin urmare, reunirea procurorului general si a ministrului de justitie intr-o singura functie ar fi salutara din toate punctele de vedere, principiale, operationale si al consecintelor in planul depolitizarii.

https://nastase.wordpress.com/2016/03/04/procurorul-general-poate-fi-membru-al-csat-2/

Reclame

2 Responses to Statutul magistratilor: Justitia trebuie sa ramana doar cu balanta. Fara catuse si scalpuri la brau

 1. Ghita Bizonu' spune:

  Musiu CSAT ce o fi el?
  Apararea Tarii ? Atunci ce dna ma-sa sa caute procuroru? Cand e virba de apararea tarii conteaza FORTA ” Armata, comdna si banu!
  Restu se supun .
  Deci musiu porcurelu ce sa caute ? Primeste ordine si le executa intocmai si la timp! Ca altflel…..

  Mai tii minte procesul Ceausescu?!
  Ala a fots un caz „clasic” de Curte Martiala… So pricand un prprciror care ar refuza … ar deveni inculpat.
  Cas la Curtea Martiala proce ofoter insarcinat poate deveni procuror! Unica calificare care se cere este sa pronunte clar „cerem impuscarea!!”

  SI nu incerca sa im explici ..
  Dulce et decorum pro patria mori si daca nui vrei de buna voie ….. hehehehe!

  Apreciază

  • Ghita Bizonu’, o gama in crestere de infractiuni, intra si transfrontaliere, au devenit in mod evident riscuri de securitate. Procurorii sunt nevoiti volens nolens (si obligati) sa le raspunda prin actiuni de forta juridica. De facto, procurorii fac parte din institutiile de forta, care sunt reprezentate in CSAT, sub comanda sefului statului. Securitatea si apararea nu mai sunt de mult chestiuni pur militare, iar acest fapt tinde sa se accentueze. Militarul, politistul, spionul, contraspionul si procurorul sunt ca degetele de la o mana, care, in caz de pericol, trebuie sa se stranga intr-un pumn de lovire puternic. O mana cu un deget lipsa este un handicap, intelege oricine.
   PS: Multa sanatate, am aflat ca ai avut niste probleme, ai grija de tine, pentru noi, colegii tai, acest lucru conteza.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: