Scandalul denuntarii dosarelor politice facute de DNA: Denuntatorul, fost sef US Secret Service, un nou Snowden? Se cam inmultesc, ceva nu-i in regula…

Asa cum era de asteptat, acuzatiile grave pe care Darren White, fost sef US Secret Service, le-a adus DNA, DIICOT, SRI si SIE, de instrumentari de dosare penale adversarilor politici, au starnit un imens scandal national si international, care pune in discutie sistemul si implicarea ambasadei americane, sub a carei tutela a fost construit si functioneaza.

Seismul de establishment si de relatie bilaterala pe care l-a provocat Darren White este comparabil, ca defectare, cu cel pe care l-a declansat Edward Snowden, fost agent CIA, care, din considerente morale si de valori personale, a denuntat lumii programul PRISM al agentiei NSA de supraveghere a cetatenilor si spionaj global.

De aceasta data, tot din motive de moralitate, noul Snowden demasca interferenta informativa a ambasadei americane in activitatea DNA, de fabricare de dosare penale la comanda politica. Noul Snowden si-a livrat informatiile secrete jurnalistului Robert Turcescu, intr-o emisiune la unde.tv, asemanator procedurii pe care a utilizat-o Edward Snowden, care a furnizat date secrete lui Glenn Greenwald, jurnalist la revista britanica The Guardian.

Informatia de ultima ora care vine dinspre scandalul denuntului lui Darren White este mesajul pe care acesta l-a transmis lui Robert Turcescu. Dupa ce isi exprima speranta ca jurnalistul este bine, noul Snowden ii provoaca la un interviu pe ambasadorul Hans Klemm, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, adjunctul DIICOT, Codrut Olaru si ministrul de Interne, Petre Toba, in care sa comenteze afirmatiile sale.

Evolutiile par sa se complice. La fel, consecintele. Opinia publica e in fierbere.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: