Codul lui Dancu: “Frica de semnatura” ne pazeste de coruptie si baroni locali!

Vicepremierul Vasile Dincu a subliniat, duminica, necesitatea unui cod administrativ, care sa codifice cele18 legi care reglementeaza administratia locala si centrala, toate ”niste bibliorafturi imense cu mii sau sute de modificari”.

Dosarul legislativ digital este in curs de realizare, in “incercarea de a elimina cat se poate interactiunea fizica” a cetatenilor cu administratia, iar tipul de avize va fi “simplificat la la jumatate”, a mai precizat oficialul.

Probabil ca as fi trecut peste aceste intentii ca bune, dar o remarca a vicepremierului, ca “functionarilor le este frica sa semneze”, mi-a amintit ca si drumul spre iad este pavat cu intentii bune.

Cum adica, de aia simplificam si dezavizam, ca sa nu le mai fie frica alesilor de semnatura?! Sa le dam mana libera la panselute si la borduri fara numar? Pai nu asta este drumul care duce catre coruptie si baroni locali?!

Desigur, reducerea stavilelor de siguranta din calea contribuabililor si intreprinzatorilor mici si mijlocii trebuie salutata, dar cele din calea care poate duce la marea coruptie trebuie consolidate. Daca decizia administrativa va ramane strans legata de autoritatea legii si de vointa cetateanului, niciun corupt, nici macar unul in ciorna, nu-si va mai face iluzii ca “invarteala” lui depinde de semnatura unui singur functionar, fie el chiar si presedintele.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: