Lumea se autoconstruieste: Globalitatea activa si multipolara (o propunere de idée-concept)

Edward Lucas: “Am pierdut cultura securității de pe vremea ‘războiului rece’ care ne apăra. Nu știu cum ne-o vom recâștiga”:

http://www.contributors.ro/editorial/weaponization-un-cuvant-care-poate-induce-in-eroare/

Concluzia autorului mi se pare neasteptat de nostalgica. Nu m-as fi asteptat la un regret atat de explicit dupa razboiul rece.

Dar, mai ales, mi se pare surprinzatoare iesirea din realitatea ca traim deja un nou razboi rece, la fel de nedorit ca si primul, si ca aceasta reactie occidentala, care de fapt este la propria-i criza, este nepotrivita.

Este suficient sa ne uitam la consecintele oarbe ale sanctiunilor pentru a ne da seama de acest lucru, impactul lor este global, costurile sunt pentru toti, care ne afunda, nu ne scot din criza.

In al doilea rand, nu numai despre Rusia este vorba in noua ecuatie globala, ci si despre globalitatea insasi, care a devenit o Globalitate Activa, care se autoconstruieste prin Afirmare Multipolara, nu mai accepta o ordine a unor interese unilaterale. La aceasta Masa Rotunda a globalitatii active si multipolare fiecare isi are un loc, nimeni nu mai ramane in afara, ca in ordinea veche, in care cine era exclus nu exista.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: