O practica, deopotriva, monarhica si republicana, capitalista si comunista. Vrem sa reinventam roata?

Cei care fabuleaza pe tema “decredibilizarii” armatei ca urmare a implicarii in evenimentele din decembrie 1989 se afla intr-o crasa eroare. Nu armata, generic, s-a decredibilizat, ci generalii care au implicat-o, pentru care juramantul fata de partid era inaintea juramantului fata de tara.

Apoi, sa nu uitam de avansarile politice facute de generalul Nicolae Militaru, care a facut generali cu nemiluita (noroc cu legile biologiei). Nu fac nicio aluzie la autor (nu stiu daca este activ, in rezerva sau daca a purtat uniforma cu emblema RSR), dar multi dintre exclusivistii care sustin ca generalii ar trebui sa fie un corp inchis, numai pe baza hartiilor (diplome, ordine de numire), nu si a experientei de razboi, au fost descendenti directi ai generalilor comunisti.

In plus, acest corp ar trebui sa ramana deschis spre varsta tanara si evenimente. Este o motivatie fantastica, al carei produs a fost si Napoleon, dar pe care Napoleon a stiut sa o foloseasca si pentru ceilalti: “Fiecare soldat poarta in ranita bastonul de general”.

http://www.contributors.ro/editorial/how-to-become-a-general/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: