PSRO, prima reactie critica din interiorul stangii: PSD se duce rapid spre irelevanță și o lungă perioadă de opoziție

In sfarsit, prima reactie critica din interiorul stangii la adresa lui Liviu Dragnea. Președintele Partidului Social Românesc (PSRO), senatorul Mircea Geoană, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că PSD, condus de Liviu Dragnea, se îndreaptă spre „irelevanță” și spre „o lungă perioadă de opoziție”.

Este exact perspectiva “in furcuta” la care va ajunge PSD, daca nu-si va trata boala la fel de précis diagnosticata de fostul lider social-democrat, care a afirmat ca “PSD nu mai este nici de stanga, nici democratic”, ca urmare a “inadaptarii” la “mediul social” si la “asteptarile opiniei publice”.

Mircea Geoana a mai afirmat, cu regret, ca niciodata nu a crezut că cineva cu probleme în justiție va continua să rămână în funcție, sfidând, practic, opinia publică, la care a adaugat ca datoria lui, ca om politic si de stat, este sa se preocupe ca Romania sa aiba o alternativa autentic de stanga. Oricum, trecand peste interesul electoral al PSRO, “irelevanta” si “lunga opozitie” pe care Geoana le-a prognosticat PSD au in ele o doza de probabilitate. Cat de mare, se va vedea la alegeri.

Ce ar fi de facut? PSD si-ar putea face o readaptare de leadership. Inca ar mai fi timp, pana la alegerile din toamna. Ultimul termen de judecata in dosarul “Referendumul” a fost stabilit de Inalta Curte pe 8 aprilie, dar chiar daca Liviu Dragnea va scapa de condamnare, stilul nedemocrat si neperformant va ramane.

Dintr-un esantion de posibili lideri de varf ai PSD (nu exprima o realitate cei care sustin ca actualul nu ar avea cu cine sa fie inlocuit) nu ar putea lipsi cateva nume de notorietate si cu pozitii stabile de stanga: un Catalin-Sorin Ivan, o Corina Cretu, un Mihai Sturzu… oricand ar putea pune capat inadaptarii…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: