Minoratul politic şi singurătatea preşedintelui: Klaus fără de Țară

John of England (John Lackland).jpgNimeni nu ar fi crezut in noiembrie 2014 ca cel care a fost ales presedintele Romaniei avea sa dezamageasca atat de repede si atat de crunt. Klaus Iohannis, un primar de provincie, fara notorietate politica si fara niciun fel de experienta in relatii internationale a fost ales sa faca ceea ce stia cel mai putin, sa conduca o tara.

Ca tara s-a dovedit a fi in scurt timp “fara cap”, cum plastic suna o remarca, a fost o razbunare a celor doua saptamani oarbe, dintre tururile scrutinului prezidential, in care facebook-ul a “rasturnat” voturile si a facut “legea” la urne, procopsindu-ne cu Iohannis presedinte. A fost si o razbunare a votului negativ. O lectie de cum sa nu alegi.

Nimeni nu crede in minunea ca Iohannis ar putea sa puna capat absentei si sa intre in scena, cum i-o cer unii si cum spera altii. I-ar trebui un rol si un proiect de tara, pe care nu le are. I-ar trebui o echipa profesionista, un guvern politic, o sustinere externa, pe care nu le are. Iohannis este un presedinte singur si tacut, care fac din Romania o tara singura si tacuta.

Iohannis este perceput ca un presedinte slab, si la dreapta, si la stanga, si de catre alegatori. Ceea ce este mai grav este ca minoratul sau politic este ireversibil. Probabil ne-ar trebui o lege care sa interzica accesul minoratului politic la presedintia tarii. Asa cum era legea engleza din timpul lui “Ioan fără de Țară”, care prevedea ca fii minori ai regilor decedati nu puteau sa detina domenii (“țări”) de care nu s-ar fi putut ingriji.

Ce-ar fi de facut? Sa ne supunem legii oarbe pe care a facut-o facebook-ul si sa ne pedepsim in continuare singuri? Sa mergem inainte cu un minorat politic, prin care pedepsim țara? Primul raspuns asteptat este al presedintelui Klaus Iohannis.

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20914652-tara-fara-cap.htm

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/iesiti-din-absenteism-domnule-iohannis/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: