Critica din interior

Imagini pentru poze cu mircea geoana

Lumi, MG este un bun actor politic, inevitabil mai joaca si roluri dezagreabile, dar ce a facut in PSD au fost tactici indispensabile. Erau, acolo, prea multe sabii mari si ascutite, nu aveau cum sa incapa in aceeasi teaca. Se calcau practic pe picioare (ca sa nu spun in picioare), se iroseau energii. Privind insa mai larg, la cine este si ce face, acum, pentru stanga, cred ca acel rolisor de baiat rau l-a maturizat si, de ce nu, l-a facut mai apt sa joace un rol mai mare. Pentru stanga.

Liderii de stanga n-au decat sa se ciorovaiasca intre ei, o fac si cei de dreapta, cine nu o face? Important e ca ideile de stanga sa fie invingatoare sau macar sa faca pasi inainte, oricat de mici, pentru ca exprima interesele unei majoritati saracite si umilite, pentru care doar stanga a facut si mai poate face ceva… Competitia, constructiva fireste, de bune credinta si intentii, este ceva normal si progresist sa fie in interiorul partidelor, dar si in interiorul fiecarei jumatati de esichier. “Prostanac” sau nu, slava domnului ca nu a iesit presedinte!, se mai intampla ca si raul sa fie spre bine. E mai grav cand faci rau crezand ca faci bine. Nu era atunci, momentul pentru stanga (cum cred ca nu a fost nici la ultima ratare), e nevoie de un context strategic, pentru care sa ai resurse strategice si un lider strateg si vizionar.

Recunosc, sunt si subiectiv in privinta lui MG, ceva mai mult decat “inerent”, cand il vad imi aminteste de distinsul sau tata. Trecand insa peste aceasta slabiciune, intelectualul critic din mine observa un discurs din ce in ce mai adaptat la MG, niste formulari cu substanta, departe de cele sterile ale politicienilor de duzina. Uneori, sunt chiar invidios, cand ma intreb de ce mie nu mi-a venit in minte o idée sau alta, dar tot eu imi iau seama cand imi amintesc ca doar Ulise isi putea intinde propriul arc…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: