Dialoguri neplatonice

ZeV, o observatie pertinenta. Aveti dreptate. Nu numai pentru ca sondaje si analize europene sugereaza ca Tariceanu ar putea fi unul din adevaratii protagonisti ai scrutinului din toamna. Chiar este un “boier” al democratiei si statului de drept, cu care oricand Romania se poate simti pe maini bune. Despre Fundatia lui Ponta am afirmat (intr-un alt context), ca poate fi un startup politic si electoral pentru PSD, un varf de racheta, in care PSD sa fie corpul si combustibilul rachetei. Spun fara ezitare acelasi lucru si despre ALDE al lui Tariceanu, cu deosebirea ca ALDE poate fi in acelasi timp si varf si corp de racheta (adica un startup in integrum).

ZeV, inca ceva, Don Vasile Blaga glumeste (eu asa am luat-o) cand cere PSD sa dea un om “la locul lui” (obedient fata de PNL?!) care sa-l inlocuiasaca pe Tariceanu la presedintia Senatului. Ce sa insemne acest lucru?!… O targuiala fara rusine sau o propunere de pret… electoral?! Cat despre MG, ingaduiti-mi sa am o afinitate necenzurata. Nu am sa va dau niciun citat din MG, nu v-as face niciun serviciu, cititi-i singur discursurile si veti descoperi profunzimi nebanuite, care fara indoiala va vor pune la grea incercare sterotipurile, vechi de cativa ani. Are chiar un obiectiv de tara, cu care ii da pe multi la intors (ati auzit sau stiti ce inseamna “punerea in functiune a ascensorului social”? Cautati si cititi!). D-stra imi propuneti judecarea unei persoane prin imagini din trecut, gen “Cine, ala?… Pai il cunosc din liceu/facultate, nu era deloc stralucit”, ceea ce este inacceptabil, in nicio clipa nu mai suntem ce-am fost in clipa precedenta, daramite cand e vorba de ani. Vedeti diferenta?

Dezideriu Dudas, nu luati personal o observatie de principiu, va citesc cu atentie si pretuiesc ceea ce scrieti. Am accentuat o idee, pentru a nu se intelege ca putem transforma FET-ul in Institutul Sincai. Ati avut o reactie orgolioasa pe o presupusa problema de „contrazicere”, nu a fost, dar daca ar fi fost, cu atat mai bine, i-am fi confirmat pe Hegel (contradictia, dialectica etc.) si pe Liiceanu (neinghetarea in proiect).

George Ban, nimeni nu are nevoie de admiratia mea, cu umilinta o spun, sunt doar un firicel de praf galactic, poate sentimental, poate utopic, care nu poate sta deoparte si crede ca daca si ceva infinitezimal din ceea ce spune este de utilitate politica sau publica, si-a facut datoria. Cat despre standardele de exprimare si de continut, din comentariile politice, eu va recunosc dreptul sa-l alegeti pe cel care vi se potriveste, cu promisiunea ca nu am sa va pun o eticheta, ar fi ceva gratuit, ci doar am sa va apreciez sau sa va critic in mod concret, pe idei concrete, unica sursa din care putem extrage valoare sau pe baza careia putem adauga valoare. Inchei cu o rugaminte: criticati-mi ideile!, criticati-le!, criticati-le!, e singurul mod prin care pot fi aduse in atentie si, poate, cine stie, unele dintre ele vor germina, intr-o buna zi…

Dezideriu Dudas, Lucian Blaga a fost unul din “mioriticii”, pentru a-i cita licenta conceptului, care mi-a luminat si inaripat adolescenta. Alaturi de un Constantin Radulescu Motru, cu al sau “personalism energetic”, de un D. D. Rosca, cu a sa “existenta tragica”, de un Vasile Conta, cu nu mai putin ilustrisma teorie despre “miscarea ondulatorie”… Nuanta privind comunicarea pe care ati adus-o in discutie este foarte importanta, de care comunicatorul, in particular politicianul, ar trebui sa tina cont, pentru a-si calibra ideile, stilul, formatul si contextul in care le pune, pentru a face receptorul sa “vrea”, cum bine ati spus, sa le receptioneze, dar, in acelasi timp, nici sa nu-i exceada capacitatea de intelegere sau absorbtie. Intr-adevar, merita studiata legatura dintre teoretizarea sartriana “Infernul e celalalt” si pragmatizarea ei speculativa, i-as spune occidentala, de “infernizare” a raporturilor dintre Stanga si Dreapta, ca un mechanism de dezbinare, intre multe altele. Cred ca un astfel de studiu ar trebui sa se finalizeze cu niste concluzii clare despre cum poate fi depasita, politic, aceasta “infernizare”, solutia este la partide?, la sistemul politic?…

https://nastase.wordpress.com/2016/04/06/un-nou-curs-la-fundatie/

https://nastase.wordpress.com/2016/04/09/mircea-albulescu/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: