Nazism: Austria expropriază casa natală a lui Hitler. Germania îi retrage cetățenia. Testul ADN. Terorismul, adevărata definiție a nazismului

Austria intenționează să exproprieze casa natală a lui Adolf Hitler, pentru a pune capăt unei lupte judiciare și a opri ca respectiva clădire să devină un loc de pelerinaj nazist, a anunțat Ministerul de Interne.

Casa natala a lui Hitler

Hitler s-a nascut la 20 aprilie 1889, intr-o casa mare, din centrul orasului Braunau am Inn (nord). Pe o placă de piatră, se poate citi: „Pentru pace, libertate și democrație. Niciodată fascism: milioane de morți ne avertizează.”

Urmasii celor care au fost victime ale teroarei naziste saluta masura de expropiere, insa considera ca acesta nu este ultimul pas. Ultimul act simbolic de condamnare si de ardere in efigie a terorismului nazist ar fi retragerea cetateniei lui Hitler.

Adolf Hitler (Liderul Statului Hitlerist, cunoscut si sub numele de Al Treilea Reich)

Impartasesc acest curent de opinie, o cerinta legitima, ca pe un supliment binevenit de condamnare, de memorie si de prevenire. As merge insa si mai departe, ca termenul de totalitarism din definitia regimului nazist sa fie inlocuit cu cel de terorism.

Argumentul fundamental este unul de observatie si de identitate, in acelasi timp: aceleasi mijloace de teroare si acelasi scop de dominatie mondiala care servesc, azi, jihadismul islamist au servit, in trecut, belicozitatea geopolitica nazista.

Abu Bakr al-Baghdadi (Liderul Statului Islamic, cunoscut si sub numele de Noul Califat)

Termenul de totalitarism a fost pus in circulatie de Hannah Arendt, in “Originile totalitarismului” (1951). Este surprinzator ca autoarei, care a cunoscut teroarea antisemita a nazismului, ii “scapa” tocmai caracteristica esentiala a nazismului, teroarea.

Cel mai probabil, Arendt a inchis ochii la teroarea nazista, antisemita si antiumana, de dragul ideologiei anticomuniste americane, care voia sa compromita comunismul asociindu-l cu fascismul. Denumirea de terorism nu i-ar fi permis acest lucru, care facea diferenta intre fascism si comunism.

Recursul la conceptul de totalitarism, care descrie controlul total asupra societatii, s-a potrivit ca o manusa ideologiei realpolitik a SUA. In plus, termenul de totalitarism a oferit masinariei de propaganda a liberalismului un combustibil cu o putere calorica neobisnuita, care a spart barierele societatilor inchise, care i se opuneau expansiunii.

Pe de alta parte, infiltrarea si amploarea terorismului, care speculeaza din plin libertatile conferite de “drepturile omului” si vulnerabilitatile “societatii deschise”, tind sa duca din ce in ce mai mult in derizoriu vechiul concept al totalitarismului. Pentru a se apara in fata terorismului, societatile sunt constranse sa reia controlul  asupra lor insele, fara brese si spatii albe.

Folosirea de catre terorism a libertatii mai mult si mai tipator decat o face binele a devenit o noua “banalitate a raului”, celebra teza pe care Hannah Arendt a lansat-o dupa ce a participat la Ierusalim, in 1962, la procesul lui Adolf Eichmann, in cartea “Eichmann la Ierusalim”. Noii Eichmanni cutreiera Europa si lumea, au ajuns la Paris si Bruxelles, nu mai folosesc camere de gazare, ci centuri si masini cu explozibil pentru a arunca in aer oameni nevinovati.

Retragerea cetateniei pentru terorism este o prevedere de drept, de sanctiune juridica antiterorista. Antipatridia te face apatrid, nu poti fi “adaugat la poporul tau”, cum sta scris biblic. Exista tari in care cetatenia dobandita prin nastere nu poate fi retrasa. In cazul retragerii cetateniei lui Hitler, speta ar putea fi judecata dupa modul de dobandire: jus sangvinis (dreptul sangelui) si jus soli (dreptul locului), care implica Austria si Germania. Testul de ADN va fi imperativ.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: