Rizibil daca nu ar fi execrabil: Cum sociologizeaza corectitudinea politica raporturile dintre smerenie si intoleranta

Sunt consternat de “sociologizarea” care se face raporturilor dintre smerenie si intoleranta!

Care va sa zica, “smerenia” ar insemna, in traducerea “corectitudinii politice”, sa acceptam intoleranta celor care ne lovesc in efigie, sa ne plecam si sa ne umilim, eventual sa le cerem indurare pentru ca existam, pentru ca suntem o realitate miliardara si milenara, sa acceptam intoleranta care ne vrea imputinarea si disparitia, sclavia sau moartea, doar pentru ca suntem crestini.

Blestemata “corectitudine politica” ne-a penetrat, unora, gandirea, incat am ajuns sa “schizofrenizam” realitatea, sa nu mai distingem ce este normal si anormal.

Oameni buni, smerenia nu inseamna inchinarea in fata batjocurei si ticalosiei fata de cele sfinte, nici Iisus Hristos nu a facut-o in fata schimbatorilor de bani din Templu, le-a rasturnat mesele si i-a gonit din Casa Domnului.

Smerenia nu are legatura cu intolerantii, cu acceptarea neobrazarii de a ti se incalca Legea, de a ti se lua Identitatea cu “Corectitudinea Politica”, ar fi acelasi lucru cu acceptarea de a ti se lua viata cu “Allahu Akbar”.

Smerenia este relatia cu Dumnezeu, nu cu intolerantii, cu intoleranta.

Toleranta este o jumatate de drum, cealalta jumatate de drum apartine celuilalt. Toleranta nu este absoluta, ea poate si trebuie sa devina zero fata de atentatul, fizic sau ideologic, grosolan sau subtil la credinta si valorile natiunii, ele nu au o garda de corp, cei care le impartasesc trebuie sa le apere. Cei de la “Taxi” au vrut sa straluceasca, dar nu orice straluceste si lumineaza.

http://www.contributors.ro/editorial/smerenia-%C8%99i-fantoma-intoleran%C8%9Bei/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: