Von Münchhausen de White House: Barack Obama laudă „atitudinea curajoasă” a Angelei Merkel în criza refugiaților și îndeamnă Germania să contribuie cu efective militare în estul Europei

Barack Obama a laudat, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, ceea ce a numit „atitudinea curajoasa” a cancelarului german Angela Merkel in criza refugiatilor. „Consider ca atitudinea cancelarului Merkel, precum si cea a multor germani, in criza refugiatilor a fost curajoasa”, a apreciat liderul de la Casa Alba. Presedintele american a mai spus ca Germania nu trebuie sa poarte singura “responsabilitatea” crizei, ci sa o “imparta mai just” cu celelalte state europene.

Care “justete”, care “responsabilitate”, de ce si cu cine sa o “imparta”? Daca ar fi fost in tara lui Pinocchio, probabil ca liderul de la Casa Alba ar fi fost surprins sa vada cat de mult i-ar fi crescut nasul cand a facut aceste afirmatii. Cum insa in narativul german exista un alt personaj simbol al afirmatiilor imaginare, nu putem decat admite ca Obama ar putea fi trecut, alaturi de celebrul baron, pe asa-numita “lista neagra” a familiei nobiliare Münchhausen.

Daca mai exista vreo indoiala in privinta identificarii pamfletare a lui Obama cu Münchhausen, cu siguranta va fi risipita de dezvaluirile unor surse citate de revista Der Spiegel. Potrivit acestora, presedintele american va cere Germaniei sa se implice mai mult in misiunile NATO de “aparare” a statelor din Europa de Est, cu efective suplimentare care ar urma sa fie trimise in Romania, Polonia si Tarile Baltice, pentru „descurajarea” Rusiei. “Apararea” de Rusia este o amenintare inventata, inexistenta (ambasadorul Hans Klemm a inghetat si el apele pe la Timisoara: “Principala amenintare pentru NATO vine din Rusia”).

.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: