PNL: Campania reactiva, lipsa de programe si garantiile de integritate de la DNA

PNL a anuntat ca va avea o campanie reactiva. Anuntul a fost facut de co-președintele PNL, Vasile Blaga, care a declarat, marți, la Timișoara, că partidul “va răspunde cu vârf și îndesat” tuturor atacurilor nedemne care vor apărea în campania electorală la adresa candidaților liberali, întrucât sunt oameni care au respectat toate criteriile de integritate pentru a-și câștiga calitatea de candidat.

Evident, strategia de campanie este treaba exclusiva a PNL, numai ca electoratul trebuie sa stie ce inseamna o campanie reactiva. Spre deosebire de campania proactiva, care inseamna program electoral, prefigurarea profilului edilitar, obiectivelor si directiilor de dezvoltare ale localitatii pentru care candidatii cer alegatorilor mandat de incredere, din toate acestea o campanie reactiva poate avea foarte putin sau deloc.

Campania reactiva poate fi chiar o strategie expresa pentru a ascunde lipsa sau saracia de program. Si mai tare este insa anuntul laudaros, dar si deconspirativ in acelasi timp, deh!, acesta este de cele mai multe ori pretul pacatului mandriei, potrivit caruia candidatii PNL sunt integri pentru ca nu au dosare de cercetare penala, despre care s-au solicitat raspunsuri de la DNA.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre candidatura lui Alin Popoviciu pentru Consiliul Județean Timiș, Vasile Blaga a spus că nu știe ca acesta să aibă vreun dosar în care să fie cercetat. Sarindu-i in ajutor, co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a punctat faptul că organizația județeană a solicitat la DNA un răspuns privind situația lui Alin Popoviciu.

Cu aceasta ocazie, s-a luminat si electoratul ce inseamna un candidat integru sau patat si cine face preselectia. Daca n-ai dosar la DNA, esti bun de candidat, daca ai, nu esti bun, un “da” sau un “nu” al procurorilor este sau nu o garantie de integritate. Garantia ca DNA este apolitica si independenta, fara nicio angrenare partizana pe verticala dreptei politice sau puterii, a fost data prin procura procurorului sef Kovesi de Ambasada SUA, Basescu si Iohannis.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: