Confuzie la ambasada si dezinformare la Washington: Informatii culese din presa de scandal politic au ajuns in Raportul Departamentului de Stat. Imaginea Romaniei, partener strategic si aliat, facuta praf

In timp ce de la Hanovra presedintele american, Barack Obama, a cerut statelor occidentale din NATO sa „sustina” tarile aliate „in Polonia, in Romania si in tarile baltice” in fata Rusiei, de la Washington am primit niste acuzatii excesive, chiar bizare, care ne discrimineaza ca aliati, cel putin comparativ cu aliatii israelieni si britanici ai americanilor.

Acuzatiile sunt cuprinse in Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA, care afirma ca a constatat incalcari flagrante si grosolane ale drepturilor omului in Romania, mergand de la maltratari comise de politie si abuzuri in arest preventiv pana la ascultarea ilegala de telefoane de catre SRI si cenzura internetului.

Laboriosii si scrupulosii lucratori ai ambasadei americane la Bucuresti au trimis la Washington un raport voluminos si elaborat cu toate urletele, tipetele, demonizarile, exagerarile si insultele pe care politicienii si partidele si le arunca reciproc prin presa, prin ONG-urile pe care le controleaza si chiar prin unele institutii ale statului pe care le populeaza, pe care nestavilita lupta pentru putere si libertatea de exprimare le rostogolesc zilnic, ca pe niste bulgari de zapada.

Ambasada americana a avut rabdarea, laudabila de altfel, dar cu rezultat lucrativ indoielnic din punct de vedere al realitatii celor descrise si concluzionate, sa puna fata in fata analizele de continut din surse deschise cu Constitutia Romaniei. Amprenta mediului politic, cu campanii electorale si lupte intestine, in care fiecare tipa mai tare pentru “a fi luat in seama”, un stil prozelit de conduita de la candidatul republican Donald Trump, s-a transmis inevitabil concluziilor, care au devenit si ele tipatoare.

Insa nu atat avalansa de afirmatii disproportionate, care ar “aranja” imaginea oricarei tari, este surprinzatoare. Ca pe orice raport nerealist, praful se asterne repede. Ingrijorator este semnalul contradictoriu pe care americanii il dau rusilor in privinta Romaniei: pe de o parte, intarirea militara, pe de alta, slabirea imaginii aliatului roman. Ca ambasada americana sa consume atata timp si volum de munca pe bazaconiile democratiei, un loc comun occidental, in vreme ce spionii si propaganda rusilor isi fac de cap, ba le mai dai si apa la moara, chiar este o directie gresita. Fundamental gresita.

http://www.flux24.ro/acuzatii-explozive-sua-acuza-sri-ca-face-ascultari-ilegale-si-cenzura-internetului-in-romania-sunt-incalcate-drepturile-omului-spune-raportul-anual-al-departamentului-de-stat/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: