Eurovision 2016: Despre incorectitudinea politizării muzicii și ofensarea majorităţii

Centru”, probabil aveti dificultati de orientare in hatisurile de idei, de nu observati discriminarea, fara retinere si fara rusine, la care sunt supuse majoritatile. Nu este vorba despre rusi sau despre americani (ultimii, in treacat spus, sunt extrem de discriminati la ei acasa, ca majoritate alba si crestina), ci de orice majoritate, de o problema de principiu, de standard unic, de a avea grija cu aceeasi sfintenie pe care o avem fata de minoritate ca nici majoritatea sa nu fie ofensata sau discriminata in vreun fel.

Este inca destul de dificil, dar nu imposibil, de a unifica abordarile fata de majoritate si minoritate intr-una singura. Inca vedem lovituri hard si soft asupra majoritatilor, la lumina zilei (v. razboaiele antiarabe) sau din intuneric (v. megaterorismul si multisuportul sau “superstelar”, de parca ar cadea din cer, adica, de “nu i se da de urma”).

Dar, pentru a va veni in ajutor pentru a iesi din “hatis”, va sugerez sa studiati teoria “conflictului civilizatiilor” a lui Samuel Huntington si pe cea privind “soft-power” si “hard-power” a unui alt Samuel, Joseph Nye Jr., cel putin, poate va pun pe o pista, inclusiv in privinta racordurilor “political correctness”. Si, da, poate veti intelege mai bine de ce politizarea muzicii este josnica si nu avea ce cauta la Eurovision, de unde trebuiau sa vina numai bucuria si destinderea pe care le cautam in muzica si in dans si pe care ni le aduc in dar muzica si dansul.

https://nastase.wordpress.com/2016/05/15/renuntarea-la-functie-nu-la-demnitate-2/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: