Premierul David Cameron, zgarcit cu democratia britanica: Un referendum, o data in viata

Marea Britanie nu va organiza un al doilea referendum cu privire la apartenența sa la Uniunea Europeană dacă rezultatul consultării din 23 iunie va fi unul strâns, a declarat marți prim-ministrul David Cameron.

“O spun cât se poate de clar: un referendum este un referendum, se întâmplă o dată într-o generație, este o oportunitate unică în viață”, a adăugat premierul, subliniind că “nu poți avea referendumuri la nesfârșit”.

Nu cele precizate de Cameron privind referendumul Brexit suscita criticile ONG-urilor de aparare a democratiei si drepturilor (electorale ale ) omului in Regat, ci unicitatea acestui eveniment in viata unui om. Statisticile privind speranta de viata a britanicilor indica 81,50 ani (2012). Cu 1-2 referendumuri intr-un secol, Marea Britanie ramane una din cele mai zgarcite democratii occidentale cu aceasta consultare populara.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/05/17/marea-britanie-nu-va-organiza-un-al-doilea-referendum-daca-rezultatul-din-23-iunie-va-fi-unul-strans-cameron–20-26-16

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: