Romania pe cont propriu: Putin avertizeaza, Iohannis tace, Obama e departe

Prima si cea mai dura reactie a lui Vladimir Putin, dupa inaugurarea in aceasta luna a sistemului antiracheta american din Romania, a venit vineri, de la Atena, unde presedintele Rusiei s-a aflat in vizita.

Potrivit sefului Kremlinului, Romania “s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse”, deoarece gazduieste elemente ale scutului antiracheta american, pe care Rusia îl considera o amenintare.

Vladimir Putin nu a specificat ce masuri concrete va lua Rusia, insa a subliniat ca nu va face primul pas si doar va raspunde la actiunile Washingtonului. „Nu vom actiona pana cand nu vom vedea rachete in zonele cu care ne invecinam”, a spus presedintele rus, referindu-se si la Polonia.

Neprotocolar spus, ar trebui sa ne gandim foarte bine daca nu cumva a ne baga singuri si cu lautari rachetele “cubaneze” in casa ar putea avea consecintele necurate ale unui cunoscut proverb romanesc si ale crizei, foarte aproape de a fi apocaliptice, a rachetelor din 1962. Atunci, sovieticii au spus ca americanii, acum, ca rachetele lor din coasta SUA erau “defensive”.

Tacerea lui Iohannis, la amenintarea lui Putin, a fost deconcertanta, iar reactia MAE a fost ca un schelalait, ascuns dupa “securitatea regionala”. Obama e departe si, oricum, cu fata spre Asia-Pacific. Concluzia? Ceata incepe sa se ridice: In afacerea rachetelor americane de la Deveselu, Romania este pe cont propriu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: