Congressmena Loretta Sanchez l-a atacat pe ambasadorul Hans Klemm, consilierul politic al Justitiei din Romania si adversar al prezumtiei de nevinovatie: “Sub pretextul combaterii corupţiei sunt violate drepturile omului”

Cunoscut ca prim agent de influenta in politica si justitia din Romania, din al carui cuvant puterile executiva si judiciara nu ies, ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, s-a trezit atacat vehement, desi nu a fost nominalizat direct, de unde se astepta mai putin.

Atacul a venit din propriile randuri, din interiorul Partidului Democrat, din partea unei aparatoare a prezumtiei de nevinovatie, considerate ca temelie a oricarui stat de drept si democrat, la cateva zile dupa ce Hans Klemm i-a indemnat pe alegatorii romani sa incalce acest principiu si sa nu voteze, in alegerile locale, candidatii care au fost acuzati de fapte de coruptie. Si cine nu poate fi acuzat sau cine nu poate face o acuzatie?

Intr-o scrisoare catre Romanian Community Coalition, din 4 iunie 2016 [1], congressmena Loretta Sanchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congres si candidat pentru pozitia de senator de California, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la „incalcarile documentate ale drepturilor omului, sub pretextul combaterii coruptiei, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale si amenintarile la independenta justitiei din Romania”.

“Cunosc multe familii care au rude in Romania si care sunt ingrijorate de cei dragi din punct de vedere economic, sunt ingrijorate de cei dragi cand oamenii sunt luati de pe strada si dusi dupa gratii”, a mai spus, intre altele, Loretta Sanchez, o buna cunoscatoare a Romaniei, ca implicata direct in constructia bazei antirachete americane de la Deveselu.

Este notabil ca aceasta prietena a Romaniei, pe care s-a angajat sa o apere de Rusia, a remarcat paradoxul romanilor saraci intr-o tara bogata. Unde si pe ce pret ni se duc resursele ramane un mister si pentru noi. Sigur, doamna Loretta s-a exprimat metaforic, si-a dantelat sfichiul cu care a batut obrazul guvernatorului. Oamenii aia nu sunt de pe strada si nici saraci. Este vorba de politicieni si de jocul lor murdar. De o colonie in care coruptii striga “coruptii!”, care se folosesc de justitie impotriva celor care li se opun, dupa un scenariu cu consiliere politica din partea Amabasadei.

Dupa Klemm citire, un acuzat este ab initio vinovat, cel putin pe durata campaniei electorale si in momentul votului. Ce urmeaza dupa, nu mai conteaza, important este ca indezirabilii sa nu participle la competitie, mai ales daca sunt competitivi, ca “vraja” (sau vrajeala, daca vreti) sa tina pana la inchiderea urnelor si “ungerea” preferatilor.

Intriga pare rupta din Vechiul Testament, cand mesagerul intrigantilor puterii atingea un opozant, strigand paznicilor regelui si multimii: “El este Alesul!” [2]. Nefericitul rege era omorat sau indepartat, in favoarea “unsului” unui grup de interese ostil. Secretul reusitei tinea de maiestria cu care anterior se construia atmosfera psiho-emotionala de demonizare a liderului in exercitiu si de cat de subjugate de fanatism, de credulitate sau naivitate erau “publicurile tinta”, cum le numim astazi.

[1] http://www.flux24.ro/exploziv-congresmen-american-acuza-romania-sub-pretextul-combaterii-coruptiei-sunt-violate-drepturile-omului/

[2] Fara legatura cu istoria biblica si cu subiectul articolului, probabil este o coincidenta, exact aceasta formula a fost folosita de cunoscuta realizatoare de televiziune americana Oprah Winfrey, intr-o emisiune, cu referire la Barack Obama, pe timpul primei campanii prezidentiale la care a participat candidatul Partidului Democrat: Vezi Evan Thomas, Barack Obama, o alegere istorica, Editura Litera International, 2009.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: