Oleg Malginov: Doar securitatea EGALA face ca INCREDEREA sa preia CONTROLUL asupra FRICII

Cu prilejul sarbatorii oficiale a Zilei Rusiei, in 12 iunie, ambasadorul rus la Bucuresti, Oleg Malginov, a reiterat principiile fundamentale ale politicii externe a Federatiei Ruse si a facut o evaluare a cooperarii ruso-romane, despre care a afirmat ca “merita mai mult”.

Malginov a accentuat ca “parteneriatul” din politica mondiala contemporana este determinat de “multipolaritate”, ca parteneriatul trebuie sa fie bazat “pe fapte, nu pe vorbe” si ca “obiectivelor comune convenite trebuie sa satisfaca interesele tuturor popoarelor şi statelor”.

Privind securitatea, ambasadorul rus a subliniat ca “este necesar sa fie construita asa o arhitectura in domeniul securitatii care ar garanta tuturor participantilor ei masura egala de protectie”.

Referindu-se la tendintele separatiste, de suprapozitionare a unora asupra altora, Oleg Malginov a explicat ca “nu se pot crea sisteme de securitate separate, izolate unul de altul, pentru ca acestea risca sa genereze neincrederea reciproca sau chiar si premisele pentru inceperea unei noi curse a înarmărilor”.

Este interesanta si de luat in seama pozitia Rusiei privind realizarea unei securitati egale, integrate si interactive, pe care as traduce-o ca un apel al Rusiei, adresat lumii, ca increderea sa preia controlul asupra fricii. E un timp pentru toate, spunea Solomon. Poate ca acum a venit vremea ca increderea sa ia locul fricii.

http://news.russiatoday.ro/oleg-malginov-cooperarea-ruso-romana-merita-mai-mult/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: