Scenariu-troc: Iohannis ii va oferi lui Dragnea nominalizarea de premier in schimbul respingerii proiectului Tariceanu privind numirile in Justitie

Liviu Dragnea a inceput sa se comporte ciudat, adoptand decizii care nu servesc PSD. Nu este vorba despre blocarea ocuparii de catre Victor Ponta a scaunului detinut de Valeriu Zgonea la presedintia Camerei Deputatilor. Cel mai probabil, intentia de candidare la aceasta functie de catre fostul premier a fost un balon de incercare. O linie a fost astfel trasa.

Nu ma refer nici la o eventuala decizie de motiune de cenzura, care, prin oricare din urmarile posibile, instabilitatea politica sau Dragnea pe scaunul de la Victoria, ar provoca prejudicii pentru PSD. Agrearea de catre PSD si PNL a unui guvern tehnocrat a urmarit tocmai evitarea cartofului fierbinte pe care l-ar fi reprezentat in alegeri asumarea unei guvernari politice. Agitarea posibilitatilor de motiune si de alegeri anticipate au tot un rol de balon de incercare, lansat de aceasta data de catre Dragnea.

Am in vedere decizia de joi a lui Liviu Dragnea, ca PSD sa nu sustina proiectul legislativ al lui Calin Popescu Tariceanu care exclude presedintele si ministrul de Justitie din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor-sefi.

Este o decizie-soc, care se opune frontal singurei posibilitati de independenta reala a Justitiei, prin scoaterea numirilor in functii de sub incidenta politicului, a partidelor si puterii executive, si aducerea lor in responsabilitatea exclusiva a puterii juridice.

O asemenea decizie, care ar pune o pata nemeritata pe PSD, nu poate fi pusa decat pe seama unei intelegeri secrete intre seful social-democratilor si presedintele Iohannis: nominalizarea lui Dragnea ca premier, dupa alegerile din toamna, contra respingerii de catre PSD a proiectului Tariceanu privind numirile in functii din cadrul Justitiei.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: