Adrian Nastase a implinit 66 de ani: Nu este interesat de politica, dar politica se intereseaza de el: La multi ani!

Ca varsta, o masura de 66 de ani mi se pare a fi a luciditatii si a intelepciunii, prin intrarile careia iluziile (proprii) si inselaciunile (celorlalti) nu-si mai pot face loc, nici catre minte, nici catre inima. Imi place o definitie a ortodoxiei, a coborarii mintii in inima, pentru care la aceasta varsta nu cred ca este nevoie sa va mai rugati, ea se afla deja acolo.

Ca durata, cum definea Noica istoricitatea, aceasta stare se poate intinde, la scara post-diluviana de 120 de ani pe care ne-a harazit-o Creatorul, pe 20-25 de ani (v. regele Thailandei, care are 88 de ani si a domnit 70 de ani, in cea mai infloritoare perioada a tarii).

Ca numar, 66 mi se pare ocult, si daca as fi astrolog as spune ca pe intinderea acestei varste ar trebui sa se intample ceva care tine de zona plenitudinii. Cum nu ma ocup decat cu insailatul cuvintelor despre politica, in care exersez sa trag din toate pozitiile, nu pot spune decat ca un politician care este nascut in an de Tigru, dupa zodia chinezeasca, nu si-a incheiat conturile cu politica si ca, de fapt, nu si le va incheia decat o data cu ultima rasuflare.

Micsorarea cercului, a universului existential, este doar aparenta sau doar la nivel fizic, cineva care recunoaste ca nu-i este indiferent viitorul si care declara ca nu este optimist (o idée pe care cine va cunoaste foarte bine, asa cum va cunosc eu, ar respinge-o cu hotarare) are legaturi si o cunoastere de natura spirituala foarte profunde cu lumea comunitara si globala in care traieste.

Insa aceasta perioada (pasagera, va atrag atentia!), de restrangere sau de cadere de la una de tumult la una de liniste, are si o parte buna, de de-partizanare partidistica si de echilibrare sau de echidistanta a judecatilor politice (de eliminare a celor de genul “partidul meu”, “guvernul meu” etc.).

Si pentru ca sunteti politician, ingaduiti-mi sa va marturisesc un gand foarte personal. Eu nu va mai vad intorcandu-va in PSD, pentru ca partidul pentru care suferiti, luptati si veti construi, nu este nicio indoiala, nu veti alege politica, ci politica va va alege, ei, bine, acest partid se numeste Romania. Pe aceasta canicula, nu pot decat sa ridic un pahar de bere rece, de la gheata (restul daca va voi intalni): La multi ani, Adrian Nastase!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: