Angela Merkel: Time is Money!

Miercuri, la cateva ore dupa ce a preluat functia de premier al Marii Britanii, Theresa May a purtat discutii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel si cu presedintele francez François Hollande.

“Avem nevoie de timp pentru a ne pregati pentru negocierile de iesire din Uniunea Europeana”, a fost mesajul pe care noul premier britanic l-a transmis celor doi lideri europeni, potrivit purtatorului de cuvant al Theresei May.

Joi, de la Bișkek, capitala Kârgâzstanului, unde se afla in vizita, Angela Merkel a declarat ca a invitat-o pe Theresa May pentru discutii la Berlin și că așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu aceasta. „Abia aștept să lucrăm împreună”, a spus cancelarul german.

Taraganarea lui May de a activa procedura de iesire a MB din UE, despre care anterior a afirmat ca o va face spre sfarsitul anului, nu este insa de bun augur financiar, pierderile curgand de ambele parti. Cu cat va trece mai mult timp, cu atat pierderile vor fi mai mari.

Probabil ca mesajul de raspuns al Angelei Merkel se vrea o reamintire diplomatica a apoftegmei ca timpul inseamna bani. Fara indoiala, pragmatismul celebrelor cuvinte ale lui Benjamin Franklin, “Time is Money”, este cunoscut in City of London la fel de bine ca si in Wall Street-ul din New York City. Si atunci…?

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: