Lovituri de stat: A treia in zona Marii Negre

Ghita Bizonu m-a sculat cu noaptea in cap cu o intrebare: “Fragmentzel, daca mai tii minte discutam odata despre ce ar fi aia lovitura de stat. Una are loc chiar acum. Seamana cumva cu ce a fost la noi in 2012?”.

Dupa ce m-am mai dumirit, ii raspund: Ghita, este inca multa ceata pe Bosfor. Razboiul informational ne impiedica sa stim ce este adevarat si ce este fals in stirile care ajung la noi.

Insa in principiu as raspunde la intrebare cu da si nu. Da, ce a fost in 2012 si ce este in 2016 pot fi catalogate ca lovituri de stat, care se deosebesc doar prin mijloace.

Nu, deoarece cea de la noi a reusit, iar cea de la vecini pare sa fi esuat (observa, te rog, incidenta crescuta a loviturilor de stat in zona noastra geopolitica, Bucuresti in 2012, Kiev, in 2014, Ankara, in 2016).

Anularea vointei populare de la referendumul din 2012 si, apoi, dracovenia numita „coabitare” au avut drept rezultat perpetuarea unui sistem de aservire politica cvasiabsoluta a Romaniei, de limitare drastica a suveranitatii (o fi reinviat Brejnev la Washington?) si de exploatare coloniala a resurselor romanesti. Evenimentele din 2012 au stat la baza transferului de sistem si de putere din mainile lui Gitenstein si Basescu in cele ale lui Klemm si Iohannis. Mai discutam (se pare ca vom avea despre ce).

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: