Mini razboiul rece escaladeaza: Un apel la excluderea totală a Rusiei de la JO 2016 divizează Europa și America

Mini razboiul rece al sanctiunilor si descurajarii unilaterale sau doctrina Obama, cum mai este numit, care copiaza la scara redusa doctrina globala Truman a ingradirii, din timpul Razboiului Rece, da noi semne de clocot american in sport.

Intre Europa și America de Nord au aparut tensiuni, sambata, în jurul unui apel care a fost lansat de către agențiile antidopaj americană și canadiană pentru excluderea totală a tuturor sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august), în baza unui raport ce va fi publicat luni.

Președintele Comitetelor olimpice europene (EOC), Pat Hickey, s-a declarat „șocat” de acest apel, care se bazeaza pe un document comandat privind presupusul dopaj organizat introdus de autoritățile ruse în cursul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci din 2014.

„Acest apel se bazează pe faptul că agențiile antidopaj susțin a fi concluziile raportului McLaren…, deci este clar că independența și confidențialitatea acestui raport au fost compromise”, a reactionat președintele EOC într-un comunicat.

Scandalul privind ipoteticul dopaj a survenit dupa fuga in SUA a fostului sef al laboratorului anti-doping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, care si-a lansat acuzatiile în luna mai, în publicatia New York Times.

http://www.agerpres.ro/sport/2016/07/17/un-apel-la-excluderea-totala-a-rusiei-de-la-jo-2016-divizeaza-europa-si-america-13-26-33

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: