Jocul (electoral) pokemon go ne duce la usa posibilului presedinte al SUA: Donald Trump, desemnat oficial candidat republican la Casa Albă

Miliardarul imobiliar Donald Trump a fost desemnat oficial, marți, la Convenția republicană de la Cleveland, Ohio, drept candidatul Partidului Republican la Casa Albă pentru alegerile din 8 noiembrie din SUA.

Donald Trump, in varsta de 70 de ani, isi va asuma oficial candidatura in discursul de investitura de joi seara, pe care il va rosti la inchiderea conventiei republicane. El se va confrunta cu candidatul democrat Hillary Clinton, 68 de ani, prima femeie candidat, pentru care a mai ramas doar formalitatea de a fi desemnata.

Desi a fost vazut ca un outsider de catre unii republicani, care au incercat fara succes sa-i blocheze ascensiunea, Donald Trump a obtinut sprijinul majoritatii pentru a fi candidatul partidului in alegerile prezidentiale. Multe dintre ideile de campanie ale lui Trump nu au fost inghitite nici de democrati si nici de republicani, dar rezonanta lor in mentalul electoral ar putea fi diferita, ca un vot negativ dat democratilor.

Falia tot mai adanca dintre mentalele politic si colectiv s-ar putea vedea si la urne. Nemultumirile majoritatii populatiei sunt legate mai ales de nesiguranta pe care o transmit indeterminarea fata de Statul Islamic si cresterea rasismului. Desi majoritatea care a ales un presedinte afroamerican a demonstrat ca nu este rasista, delincventi minoritari par sa se fi simtit incurajati de aceasta alegere.

Prin urmare, nu ar trebui sa fim mirati daca pokemon-go-ul electoral se va opri la usa candidatului republican Donald Trump, indicandu-l ca posibil presedinte al SUA. Donald Trump a declarat ca va scoate SUA din bazaconia anti-economie de piata a sanctiunilor economice, care aduce pierderi tuturor, ca va stinge inceputul de razboi rece si va coopera cu Putin si cu Rusia, ca va declara razboi Statului Islamic.

Donald Trump a declarat la conventie ca este in fruntea unei “miscari” si ca “trebuie mers pana la capat”. „Veți avea granițe puternice. Veți scăpa de SI (Statul Islamic). Vom restabili ordinea, rapid”, a punctat prezidentiabilul. Sondajele din timpul conventiei indica reducerea distantei dintre Trump si Clinton.

Neindoielnic, lucrurile trebuie luate cu masura, politicianismul agresiv este cea mai veche boala a clasei politice americane. O reactie dura la sloganurile proaspatului candidat republican desemnat nu a intarziat sa apara. Steinmeir, ministrul german de Externe, l-a criticat pe Trump ca ameninta SUA si securitatea mondiala cu “politica fricii si izolarii”.

http://www.mediafax.ro/externe/steinmeier-ministru-german-de-externe-trump-ameninta-sua-si-securitatea-mondiala-cu-politica-fricii-si-a-izolarii-15533636

 http://www.mediafax.ro/externe/donald-trump-desemnat-oficial-candidatul-republican-la-alegerile-prezidentiale-din-sua-veti-avea-granite-puternice-veti-scapa-de-si-statul-islamic-vom-restabili-ordinea-video-15533534

http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/20/distanta-in-sondaje-dintre-trump-si-clinton-se-reduce-in-timp-ce-are-loc-conventia-republicana-la-cleveland-11-01-38

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: